HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'tan PKK'ya Çağrı

1 Kasım'da yapılacak seçimle ilgili çalışmalarını Batman'da sürdüren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş PKK'ya çağrıda bulundu.

PKK'ya silahlı eylemlerini bitirme çağrısı yapan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş şunları söyledi:

“Türkiye Cumhuriyeti devleti ve onu yöneten hükûmetlerinin artık hesabını şuna göre yapması lâzım. Bir halkın demokrasi, özgürlük talebini silahla bastıramayız, korkutarak tehditle ortadan kaldıramayız. Bunu görmelidir.”.

“Silah Dışı Yöntemlerde Israrcıysak Bir Bildiğimiz Var”

“Kürtler de şunu görmeli artık. Demokratik siyasetimiz artık dünyada etki yaratabilecek, kendi gücüyle sonuca gidebilecek bir duruma geldi. Halkımızın partimize verdiği desteğin anlamı budur. Kürt hareketinin bütün bileşenleri bunu iyi değerlendirmelidir. Bizler ateşkes ve silah dışı yöntemlerde ısrarcıysak bir bildiğimiz var. Bu fırsatları değerlendirmeden başka yol ve yöntemler zarar verebilir.”.

“Polis ve Şehit Yakınları Bize Oy Verdiler”

“Çocuğu askerde olan anneler, polis ve şehit yakınları bize oy verdiler. Şimdi biz bu siyasî gücü 1 Kasım'a birlikte güçlü bir alternatif iktidar olanağı olarak Türkiye halklarına sunmak zorundayız.”.

Kaynak: Time Turk

Haber Haberleri

"Koruma" maskesi altında zulüm mü? Yalova’da neler oluyor?
Yılmaz: Yeni anayasa çalışmaları tamamlanmak üzere
İstanbul Havalimanı günlük 1502 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu
Eskişehir merkezli yasa dışı bahis operasyonunda yakalanan 15 şüpheli tutuklandı
Van Saray Belediye Başkanı Acar hakkında soruşturma izni verildi