Hatay'da Uyuşturucu Hap Operasyonu: 3 Gözaltı

İçişleri Bakanlığı’nca, Hatay'da düzenlenen 2 ayrı operasyonda, 10 milyon 926 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

İçişleri Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Uyuşturucu Madde ile Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde uluslararası bir suç örgütüne yönelik çalışma başlatıldı. Ekiplerin takibi sonucu, Hatay Emniyet Müdürlüğü Narkotim görevlilerince il merkezinde belirlenen adreslere 18 Kasım saat 18.30'da çok sayıda polisin katılımıyla operasyon düzenlendi.

Narkotik dedektörü köpeklerin de kullanıldığı operasyonda, Suriye'de imal edilerek, Türkiye üzerinden deniz yoluyla Körfez ülkelerine sevk edilmeyi bekleyen yaklaşık bin 300 kamyon yağ filtresi içine zulalanmış 7 milyon 326 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

Operasyon kapsamında ayrıca, 19 Kasım'da saat 18.00'de yine Hatay il merkezinde tespit edilen bir depoya baskın düzenlendi. Depoda yapılan arama sonucunda paketlenmiş ve satışa hazır hâlde 3 milyon 600 bin adet uyuşturucu hap bulundu.

Örgütün Organizatörü ile 2 Türkiyeli Şüpheli Gözaltında

Baskınlarda suç örgütünün organizatörü ve Suriye'de üretilen uyuşturucu hapların Türkiye üzerinden naklini koordine eden Suriye uyruklu bir kişi ile 2 Türkiye vatandaşı gözaltına alındı.

Yakalanan toplam 10 milyon 926 bin (1 ton 831 kilogram) adet uyuşturucu hapın, bugüne kadar Türkiye'de ele geçirilen en büyük miktar olduğu belirtildi.

AA

 

Haber Haberleri

Manavgat Belediyesine yönelik soruşturmada 3 kişi tutuklandı
Kocaeli'deki fabrika yangınında ölen ve yaralanan 13 çalışandan yalnızca biri sigortalı çıktı
“(Özel) Bir cellat görmek istiyorsa aynaya, CHP’nin geçmişine baksın”
Galata Kulesi'ne savaşlarda engelli kalan çocuklar ve sivillerin videosu yansıtıldı
BAE adına casusluk yapan 3 kişi gözaltına alındı