Hatay'da Suriyeli Çocuklar İçin Okul

İnsani Dayanışma ve Kalkınma Derneği tarafından Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde Suriyeli çocuklar için yaptırılan 7 derslikli okul hizmete girdi.

İnsani Dayanışma ve Kalkınma Derneği (İDKA) tarafından Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde Suriyeli çocuklar için yaptırılan 7 derslikli okul hizmete girdi.

İDKA Başkanı Abdurrazzak İldiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeli çocukların en temel ihtiyaçlarından birinin de eğitim olduğunu söyledi. 

Savaştan kaçarak Reyhanlı'ya gelen Suriyeli ailelerin çocuklarına yönelik çalışmalar kapsamında Harran Mahallesi'nde bir binayı okula dönüştürdüklerini ifade eden İldiz, "Cavahir Al Şam" adı verilen okulda 150 öğrencinin eğitim alacağını kaydetti

Suriyeli öğrencilerin defter, kalem gibi kırtasiye malzemelerinin yanı sıra sıraya ihtiyacı olduğunu ifade eden İldiz, hayırseverlere destek çağrısında bulundu.

Suriye Haberleri

İlk "AB-Suriye Üst Düzey Siyasi Diyalog Toplantısı" gerçekleştirildi
Avrupa Birliği'nden Suriye kararı
Akçakale Sınır Kapısı 12 yıl sonra sivil geçişlere açılıyor
Atıf Necib davasında 2. duruşma: Firari suçlular gıyaben yargılanacak 
Esed rejimi tarafından alınkonan çocuklar ailelerine kavuştu