Hareketu’l-Cihad Lideri Abdu’l-Hannan’ın İdam Cezası Onandı!

Bangladeş Yüksek Mahkemesi, Hareketu’l-Cihad lideri Abdu’l-Hannan ve iki arkadaşı hakkında verilen idam cezasını onadı.

Bangladeş Yüksek Mahkemesi, 2004’te İngiltere Yüksek Komiseri Anwar Choudhury’e saldırı düzenlemekle suçlanan Hareketu’l-Cihad lideri Müftü Abdu’l-Hannan ve iki arkadaşı hakkında verilen idam cezasını onadı.

AA’da yer alan habere göre, Yargıç Surendra Kumar Sinha’nın başkanlığındaki mahkeme heyeti, Abdu’l-Hannan ve arkadaşlarının temyiz başvurusunu reddederek idam kararını onadı.

12 yıl önce Bangladeş doğumlu İngiltere elçisi Choudhury’e, Sylhet kentindeki bir türbe ziyareti sırasında saldırı düzenlenmişti. Saldırıda Choudhury yara almazken, 3 polis ölmüş, 70 kişi de yaralanmıştı.

Diğer yandan, Bangladeş mahkemesi, 2014’te, başkent Dakka’nın merkezindeki Ramna Batamul parkında 2001’de düzenlenen geleneksel Bengal yeni yılı kutlamaları sırasında çok sayıda bombayla düzenlenen, 10 kişinin öldüğü, yaklaşık 50 kişinin de yaralandığı saldırıyla ilgili olarak Müftü Abdu’l-Hannan’ın da aralarında bulunduğu 8 kişiye idam, 6 kişiye ise ömür boyu hapis cezası vermişti.

Bangladeş Haberleri

Bangladeş'te genel seçimler öncesinde şiddet olaylarında artış yaşanıyor
Pakistan ve Bangladeş arasında direkt uçuşlar 14 yıl aradan sonra yeniden başladı
Bangladeş’te Cemaat-i İslami ve öğrenciler aynı cephede
Bangladeş'teki devrim liderlerinden Hadi'nin cenaze namazına yüzbinlerce kişi katıldı
Bangladeş'teki öğrenci devriminin lideri suikast sonucu şehit oldu