Hamas'tan yahudileştirme faaliyetlerine karşı safların birleştirilmesi çağrısı

Hamas, İsrail işgal yönetiminin Kudüs’te 10 binden fazla yeni yerleşim birimi inşa etme planlarını açıklamasının Filistin halkına yönelik kapsamlı savaşın bir parçası olduğunu belirtti.

Hamas, yaptığı açıklamada, işgalci Siyonist otoritelerin Kudüs’te daha fazla yerleşim birimi ve karakol inşa etme planlarını duyurmasının, Şeyh Cerrah Mahallesi’nde radikal Siyonistler için bir dini okulun inşasını ve Filistinlilere ait araziler üzerinde 10 binden fazla yerleşim birimi yapılmasını içerdiğini ifade etti. Bu adımın, savaş suçlusu Netanyahu hükümetinin Filistin halkına karşı yürüttüğü kapsamlı savaşın bir parçası olarak yeni bir ihlal olduğu vurgulandı.

Hamas, bu uygulamaların işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs üzerindeki sözde egemenliğini dayatma çabasıyla sahada yeni gerçeklikler oluşturmayı amaçladığını belirtti.

Hamas, bu tehlikeli Siyonist adımların sonuçları konusunda uyarıda bulunarak, Filistin halkının saflarını birleştirme ve bu saldırganlığa karşı koyma çağrısı yaptı. Ayrıca, hain yerleşim planlarına karşı kapsamlı bir ulusal programın hayata geçirilmesi, direniş mücadelelerinin etkinleştirilmesi ve işgalin Filistin topraklarından temizlenmesi için başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devletini kurma hedefinin sürdürülmesi gerektiğini vurguladı.

FİEM

Filistin Haberleri

“İsrail'in Gazze'deki katliamları Barış Kurulu toplantısına mesaj”
İşgalci İsrail, Batı Şeria'da toprak gasbını kararını onayladı
Binlerce Batılı Gazze soykırımı sırasında katil İsrail ordusunda görev yapıyor
Siyonist Ben Gvir Ofer Cezaevi’ni basarak esirleri idamla tehdit etti
Fanatik yahudilerin Nablus’un güneyindeki Talfit beldesine saldırısında 25 kişi yaralandı