Hamas'tan Direniş ve İntikam Çağrısı

Hamas, şoförlüğünü yaptığı otobüste cesedi bulunan Filistinli'nin İsrail tarafından öldürüldüğünü ve bunun karşılığının verileceğini söyledi.

Hamas, bir Filistinlinin şoförlüğünü yaptığı otobüste cesedinin bulunması olayını "cinayet" olarak nitelendirerek kınadı.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, yaptığı yazılı açıklamada, Filistinli Hasan Yusuf er-Ramuni'nin ölümünün "İsrail ırkçılığının bir yansıması" olduğunu, olayın ve bundan kaynaklanacakların tüm sorumluluğunun İsrail'e ait olduğunu kaydetti.

Ebu Zuhri, "İsrail'in işlediği suçlar"a, Filistin'in diğer kentleri ve Kudüs'te "intikam operasyonları ve direnişin tüm yönleriyle arttırılmasıyla" cevap verilmesi çağrısında bulundu.

Kudüs'te, İsrailli bir otobüs firmasında şoför olarak çalışan Ramuni (32), otobüste asılmış halde ölü bulunmuştu. İsrail polisinin kısa sürede olayı ''intihar'' olarak açıklaması tepkilere neden olmuştu. Ramuni'nin Filistin medyasında yayınlanan fotoğraflarında yüz, sırt ve ayak kısmında morlukların olduğu görülüyor.

Fetih, Hamas, Filistin Kurtuluş Halk Cephesi ve Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi, Yahudi yerleşimcileri sorumlu tuttukları olaya tepki amacıyla bir günlük genel grev kararı almıştı.

 

Filistin Haberleri

Katil İsrail ateşkese rağmen Gazze'ye 9 kişiyi katletti
Meşal silahsızlanmayı reddederken, Gazze'de ateşkes altında cinayetler devam ediyor
Katil İsrail hapishaneleri Filistinliler için ‘idam cezası uygulam hazırlıklarına başladı’
7 ülkeden, İsrail'in Batı Şeria'daki "denetim ve kontrol faaliyetlerini" artırma kararına kınama
 “İsrail Batı Şeria'da yeni bir statükoyu dayatıyor”