Hamas: Seçimler İçin Gereken Kolaylığı Sağlayacağız

Mahalli seçimler Ekim ayında Gazze ve Batı Yaka’da aynı tarihte yapılacak.

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) nezih geçmesi, eşit fırsat sağlanması ve sonuçlarının da kabul edilmesi şartıyla Filistin halkına ve davasına hizmet edecek seçimlerin başarıyla geçmesi için gereken her türlü kolaylığı sağlayacağını duyurdu.

Hamas hareketi konuyla ilgili bugün (15 Temmuz Cuma) bir basın açıklaması yaptı. Filistin Enformasyon Merkezine ulaşan açıklamada Hamas “yerel seçimlerin Batı Yaka ve Gazze’de yapılmasını; seçim sandıkları aracılığıyla halkın iradesine dayanarak teşkilat ve kurumların yenilenmesini önemli görüyoruz. Bu, Filistin halkına yapılan hizmetin kalitesini artıracaktır” ifadesini kullandı.

Hamas yaptığı açıklamada, hareketin Filistin evinin içini düzenleme arzusuyla siyasi ortaklık ilkesini kökleştirme düşüncesinden hareketle bu tutumu ortaya koyduğunu kaydetti.

Hamas’ın tutumunu takdirle karşıladıklarını belirten merkez seçim komisyonu, komisyon başkanı Dr. Hanna Nasır ile beraberindeki heyetin seçimlerin aynı tarihlerde Gazze ve Batı Yaka’da yapılmasıyla ilgili planı sunmak amacıyla siyasi parti ve grup temsilcileriyle görüşmek için önümüzdeki Pazar günü Gazze’ye geleceğini belirtti.

Filistin uzlaşı hükümeti kimseyle istişare etmeden ve başkasının görüşünü almadan Gazze ve Batı Yaka’da mahalli seçimlerin Ekim ayında yapılacağını duyurmuştu.

FİEM

Filistin Haberleri

Naim: Halkımızın bilinci karanlık planların peşinde sürüklenmeyecek kadar derin
Gazze İnsan Hakları Merkezi: İsrail susuzluğu katletme aracına dönüştürüyor
Gazze'de enkaz altındaki 8 bin 500 kayıp cenazeyi bulmak için tek iş makinasıyla çalışılıyor
Gazze'deki hastaların tedavi için yurt dışına çıkışı iptal edildi
Gazze'deki elektrik krizi, yenidoğan ünitesindeki bebeklerin hayatını tehdit ediyor