Hamas: Filistinli çocuklar yetmiş yıldır sistematik Siyonist terörün kurbanı

Hamas Dünya Çocuk Hakları Günü münasebetiyle yayınladığı bildiride, Filistinli çocukların yetmiş yıldır sistematik Siyonist terörün kurbanı olduğunu belirterek, işgal rejimi liderlerinin yargılanmasını istedi.

Birleşmiş Milletler (BM) 20 Kasım’ı Dünya Çocuk Hakları Günü olarak kutlarken Filistinli çocukların işgalci İsrail’in cinayetleri sebebiyle felaketi yaşadığına dikkat çeken Hamas, uluslararası hukuku ve insani değerleri ihlal eden işgalcilerin BM kararlarını görmezden geldiğini ve Filistinlilerin tüm yaşam unsurlarını yerle bir ettiğini söyledi.

İşgal ordusunun Gazze Şeridi’ne açtığı ve iki yıl süren soykırım ve aç bırakma savaşında 20 binden fazla çocuğun şehit olduğuna işaret eden Hamas, binlerce çocuğun enkaz altında kayıp olduğunu ve 30 bin çocuğun anne-babasından en az birini kaybettiğini, binlerce çocuğun da hasta ya da yaralı olduğunu ve Gazze Şeridi dışında tedaviye ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Hamas, Batı Şeria ve 1048’de işgal edilen topraklarda da Filistinli çocukların sıkıntılarının devam ettiğini hatırlatarak, işgalcilerin Filistinli çocuklara yönelik cinayetlerinin deşifre edilmesini ve çocukları hedef alan suçların zaman aşımına uğramayan insanlığa karşı işlenmiş suçlardan sayılmasını istedi.

Filistin Haberleri

Hamas: İsrail ateşkesi ihlal ediyor, Refah kapısı açılmalı
Gazzeli 3 esir İsrail işkencesi altında can verdi
Gazze'de 42 bin kişi hayat boyu bakıma muhtaç
Biz ölmedik burdayız! Gazze'de 54 çift için toplu düğün gerçekleştirildi
Katil İsrail, iki yıl boyunca Gazze ve Batı Şeria'da 316 arkeolojik ve tarihi alanı hedef aldı