İslami Direniş Hareketi (Hamas) Gazze Şeridi Teşkilatı Başkanı Halil El-Hayye, Gazze’nin düşmana ve zulme karşı mücadelede ümmetin vicdanını temsil ettiğini belirterek, Filistin halkının yok olmayı ve haklarından vazgeçmeyi kabul etmeyeceğini, mücadelesinin özgürlük ve bağımsızlığa kadar devam edeceğini söyledi.
Gazze’nin milli kimliğini yok etmek isteyen şer güçlere karşı koyduğunu dile getiren El-Hayye, “Gazze bugün size sesleniyor. Meşru milli hedeflerine ulaşıncaya kadar onunla yürümeye devam edin.” dedi.
Filistin halkının derin yarasına rağmen direnişini sürdürdüğünü bildiren El-Hayye; barınak, su ve ilaç arayan Gazzelilerin yıkılan evlerin ve şehit kanlarının arasında ısrarla yaşamayı sürdürdüğünü, Gazze’nin sebatı ve direnişiyle yüce olmaya devam edeceğini kaydetti.
7 Ekim 2023’teki Aksa Tufanı Operasyonu’nun Filistin davasını ikinci plana itme ve Filistin halkının haklarının aleyhine yeni bir Orta Doğu kurma girişimlerine misilleme olduğunu söyleyen El-Hayye, 7 Ekim’in sahte anlatıyı silerek tüm dünyada insani vicdanı uyandıran gerçek anlatıyı yeniden resmettiğine işaret etti.
El-Hayye; Filistin devleti kurulmadan, mülteciler geri dönmeden ve Filistin halkı geleceğini belirleme hakkına sahip olmadan bölgede barış ve istikrarın mümkün olmayacağına dikkat çekti.