Halep'te Vakum Bombalı Saldırı: 25 Ölü (FOTO)

Suriye ordusuna bağlı savaş uçağının Halep'te muhaliflerin denetimindeki Kerm ül-Beyk bölgesine "2 vakum bombası" atması sonucu 25 kişinin katledildiği bildirildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) Halep medya sorumlusu Ahmed Muhammed Ali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, orduya ait savaş uçağının kentin Kerm ül-Beyk bölgesinde Muhacirin Camisi yakınlarındaki meydana "2 vakum bombası" attığını ve çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşmak üzere 25 kişinin hayatını kaybettiğini, 30 kişinin de yaralandığını söyledi.

Saldırı sonucunda çok sayıda evde büyük hasar oluştuğunu ifade eden Ali, bazı araçların da kullanılamaz hale geldiğini dile getirdi.

Sivil savunma ekiplerinin, bölgedeki ağır hasar gören yerlerde ölü ve yaralı aradığını dile getiren Ali, "Rejim bölgeye 2 vakum bombasıyla saldırdı. Savaş uçakları Kerm ül-Beyk bölgesinde taş üstüne taş bırakmadı. Yaralılar bölgedeki sahra hastanelerine araçlarla taşındı" dedi.

Suriye Haberleri

Şam Uluslararası Kitap Fuarı’nda Kürtçe bölüm açıldı
Ekin Yayın Grubu Şam Kitap Fuarı'nda
Şam devlet televizyonunda ilk kez Kürtçe yayın yapıldı
Rus heyeti Şam'da Suriyeli yetkililerle Rusya'nın Suriye'deki askeri varlığını görüştü
Esed rejiminin cezaevlerinde 96500 kişi katledilmiş