Halep'te Uçak Bombardımanlarına Karşı Lastik Yakıyorlar

Suriye rejimi ve müttefiki Rusya Halep'teki kuşatmayı derinleştirirken, kentin güneyinde yaşayanlar hava bombardımanlarını engellemek için lastik yakmaya başladı.

Halep'teki yerel medya aktivistlerinden Yasir Ebu Ammar, muhaliflerin kentin güneyindeki ilerleyişine destek vermek için halkın, Rusya ve rejime ait savaş uçaklarının saldırılarını engellemek amacıyla lastik yaktığını söyledi.

Dumanla kaplandığı için bölgenin savaş uçaklarının saldırılarına maruz kalmadığının altını çizen Ammar, ''Halep'in güneyindeki operasyonun başlamasıyla muhalif bölgelerdeki camilerden sela verildi'' ifadesini kullandı.

Aktivistlere ait Halap News Network'ün Facebook'ta paylaştığı görüntülerde de halkın sokaklarda lastik yaktığı, gökyüzünü dumanların kapladığı görülüyor. 

Rejim güçlerinin bu ay kentin kuzeyindeki muhaliflerin tek çıkış noktası olan Kastillo yolunun kontrolünü sağlaması üzerine muhalif bölgeler kuşatma altına girmişti.

Kaynak: AA, Storyful

Suriye Haberleri

Rakka’da nehrin taşması sonucu araziler su altında kaldı
Suriye'de kamu çalışanlarının maaşlarına yüzde 50 zam yapıldı
Süveyda'da silah kaçakçılarına operasyon
Şam’da restoran, kafe ve eğlence mekânlarında alkol yasaklandı
İyiliğe Çağrı Derneği Şam’da binlerce aileye ulaştı