Halep'te Pazar Yerine "Vakum Bombalı" Saldırı: 20 Ölü

Esed çetesinin savaş uçakları Halep'te muhaliflerin denetimindeki Şiar bölgesinde bir pazar yerine "vakum bombası" atması sonucu 20 kişi öldü.

AA muhabirine konuşan sivil savunma ekipleri, ölenler arasında kadın ve çocukların da bulunduğunu, saldırıda onlarca kişinin yaralandığını söyledi.

Saldırı sonucunda onlarca binada büyük maddi hasar meydana geldi, 30 işyerinde yangın çıktı. Vakum bombalı saldırıda çok sayıda araç da yandı. Bölgedeki sivil savunma ekipleri, yıkılan binaların enkazından ölü ve yaralıları çıkarırken, diğer taraftan da halkı ikinci bir saldırıya karşı uyararak bölgeden çıkmalarını istedi.

Yanan işyerlerine itfaiye müdahale ederek yangını söndürdü. Yaralananlar bölgedeki sahra hastanelerine kaldırıldı. Şiar bölgesinde yaşayan halk, Esed güçlerinin saldırısından sonra bölgeyi terk etmeye başladı.

Saldırı sonrasında hayatını kaybedenlerin cansız bedenleri bir arada toplandı. Buraya gelen aileler yakınlarının başında ağıtlar yaktı.

Bölgede yaşayan halk saldırıya tepki göstererek, yapılanları "katliam" olarak niteledi.

Suriye Haberleri

Visa Suriye'de faaliyetlere başlayacak
İşgalci İsrail, Dera ve Kuneytra kırsalına topçu saldırısı düzenledi
Esed rejiminin gizli ölüm arşivi: 150 bin kayıp 10 bin ceset fotoğrafı
BMGK heyeti, 14 yıl aradan sonra Şam’ı ziyaret etti
Ahmed Şara: "Halep, tüm Suriye’ye açılan kapımızdı"