“Halep’te Çatışmalar Yeniden Başladı”

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Suriye’nin Halep kentinde çatışma ve hava bombardımanlarının cumartesi gecesi başladığını söyledi.

Halep’te üç gün süren “ateşkes”in sona ermesinin ardından yeniden şiddetli çarpışmalar başladı.

Tek taraflı “ateşkes”, Suriye’de katliamlara öncülük eden Beşşar Esed rejimine destek olmak için hava saldırıları düzenleyen Rusya tarafından ilan edilmişti.

Rusya’nın “insânî ara” olarak nitelediği “ateşkes” sırasında, kente insânî yardımların ulaşmadığı belirtiliyor.

“Çatışmalar Kentin Doğusunda Yoğunlaştı”

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, merkezi İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi adlı grup, çatışmalar ve hava bombardımanlarının cumartesi gecesi başladığını söyledi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, hava saldırılarında, direnişçilerin kentin güney batısında yer alan önemli bir mevzisinin hedef alındığını aktardı.

Grup, direnişçilerle, Esed güçleri arasındaki çatışmaların da kentin doğusunda yoğunlaştığını kaydetti.

“Yaralıların Tahliye Edilmesine Yönelik Plan Ertelendi”

Beyaz Bereliler isimli sivil savunma grubunda gönüllü olan Halepli İsmail Abdullah, BBC’ye “ateşkes”in hemen ardından bombardımanın ve keskin nişancı ateşinin başladığını söyledi.

Birleşmiş Milletler, cuma günü, taraflardan “güvenlik” garantisi alamadığı için kentteki yaralıların tahliye edilmesine yönelik planının ertelendiğini açıkladı.

Rusya ve Esed rejimi, Haleplilere insânî koridorları kullanarak kenti terk etme çağrısı yapmıştı. Ancak bir direnişçi grup, insânî koridorların yakınlarındaki çatışmalar nedeniyle kimsenin bunu yapamadığını aktardı.

Suriye Haberleri

Suriye'nin Haseke Valiliği görevine Nureddin Ahmed İsa atandı
Türkiye ile Suriye arasında iletişim koordinasyon mekanizması kurulacak
Suriye, Gaziantep'te konsolosluk açacak
ABD Merkez Komutanlığı birimlerinin, Suriye'deki Tenef Üssü'nden ayrıldığı bildirildi
Suriye'deki şiddetli yağışlar nedeniyle 6 kamptan 173 aile tahliye edildi