Haleplilerin Mağaralarda Yaşam Mücadelesi

Suriye'de Esed rejimi ve İran destekli Şii milislerin Halep'in doğusuna düzenlediği saldırılardan kaçan yüzlerce aile, güvenli buldukları mağaralara sığındı.

Suriye'de rejim güçleri ve Şii milisler, son iki haftadır Halep'in doğusunda muhalif güçlerin kontrolündeki semtlere havadan ve karadan şiddetli saldırılar düzenliyor. Sahadaki AA muhabirlerinin verdiği bilgiye göre, bombardımandan kaçan yüzlerce aile, muhaliflerin kontrol ettiği farklı bölgelerdeki güvenli buldukları mağaralara sığındı. Giderek artan sayıda ailenin sığındığı mağaralara, elektrik çekmek ve su taşımak mümkün değil.

Firdevs semtinden kaçan Halebi ailesinin reisi Abdülhey, pazara giderken vurularak bacağından yaralandığını ve değneğe mahkum olduğunu anlattı. Abdülhey, bombardımanda evleri de vurulduktan sonra akrabalarıyla Firdevs semtine yakın bir tepeye gelerek, buradaki mağaralara sığındıklarını söyledi. 

Onlarca ailenin elektrik ve su olmayan mağaralarda bombardımanın bitmesini beklediğini dile getiren Halebi, "Hava soğuk. Bazı ailelerin hasta çocukları var. Mağarayı ısıtamıyoruz, yiyecek bulamıyoruz, günde sadece bir kere, iki küçük çocuğumla bulgur yiyebiliyoruz." diye konuştu.

Suriye Haberleri

Suriye Savunma Bakanlığı Danışma Kurulu ilk toplantısını yaptı
Sipan Hamo: Uluslararası toplumun bizimle olduğunu varsaymakla hata yaptık
Suriye Enformasyon Bakanı Mustafa, dezenformasyonla mücadelede çok katmanlı stratejiler benimsediklerini söyledi
Rakka’da nehrin taşması sonucu araziler su altında kaldı
Suriye'de kamu çalışanlarının maaşlarına yüzde 50 zam yapıldı