Hakkari'de "PKK Örgütüne Üye" Olma Suçundan Tutuklama

Hakkari'nin Yüksekova ve Şemdinli ilçesinde gözaltına alınan 3 kişi, çıkarıldıkları mahkemece "PKK örgütüne üye" olma suçundan tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Hakkari Emniyet Müdürlüğü ekipleri, PKK'nın faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesi amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, Yüksekova ilçesinde isimleri öğrenilemeyen 2 kişiyi gözaltına aldı.

Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar "silahlı terör örgütüne üye" suçundan tutuklandı.

Öte yandan bir süre önce Şemdinli ilçesinde düzenlenen operasyonda ele geçirilen ve termos içerisine tuzaklanmış 5 kilogram patlayıcı olayıyla ilgili aranan kişinin de güvenlik güçlerinin çalışması sonucu yakalandığı bildirildi.

Emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen şahıs "silahlı terör örgütüne üye" suçundan tutuklandı.

AA

Haber Haberleri

Bakan Fidan, Hamas Şura Meclisi Başkanı Derviş ve beraberindeki heyetle görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, IKBY Başbakanı Mesrur Barzani'yi kabul etti
Dışişleri Bakanı Fidan, IKBY Başbakanı Barzani ile İstanbul'da görüştü
Bloomberg: Türkiye, Ege ve Akdeniz’deki deniz yetki alanlarını yasayla ilan etmeye hazırlanıyor
Hakkari merkezli soruşturmada "20 milyar liralık suç ağının yönetim merkezi" deşifre edildi