Hakkari'de Aşiret Kavgası ve Sokağa Çıkma Yasağı!

Hakkari Valiliği tarafından, ikinci bir emre kadar kentte sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Hakkari'de önceki gün 4 gencin tartışması sonrası aşiret kavgasına dönüşen olayda bugün kan aktı. Akşam saatlerinde bir evi basan aşiret mensupları 1 kişiyi öldürdü  1 kişiyi yaraladı. Olayların büyümesinden endişe eden Hakkari Valiliği sokağa çıkma yasağı ilan etti. 

Saat 16.30 sıralarında ellerinde sopa ve bıçaklarla toplanan Ertoşi ve Pinyanişi aşireti mensupları Bulvar caddesi üzerinde karşılaştı. BDP'liler ve her iki aşiretin liderlerinin araya girmesiyle kavga önlendi. Şehir merkezinden ayrılan bir grup Ertoşi aşireti mensubu saat 19.00 sıralarında silahlarla Bağlar Mahallesi'ndeki Pinyanişi Aşireti mensubu Mustafa Er'in evini bastı. Silahlı saldırıda Mustafa Er hayatını kaybederken, ismi öğrenilemeyen oğlu da yaralandı. 

VALİLİK SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN ETTİ

Gerginliğin doruk noktasına ulaştığı kentte geniş güvenlik önlemi alınırken, iki aşirete arasındaki çatışma devam ediyor. Valilik olayların büyümesi üzerine kentte ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan ederken bu durum, camilerden ve polis araçlarından duyuruldu. 

 

Haber Haberleri

Manavgat Belediyesine yönelik soruşturmada 3 kişi tutuklandı
Kocaeli'deki fabrika yangınında ölen ve yaralanan 13 çalışandan yalnızca biri sigortalı çıktı
“(Özel) Bir cellat görmek istiyorsa aynaya, CHP’nin geçmişine baksın”
Galata Kulesi'ne savaşlarda engelli kalan çocuklar ve sivillerin videosu yansıtıldı
BAE adına casusluk yapan 3 kişi gözaltına alındı