“Hainler Ambulansa Bile Ateş Etti”

Darbe kalkışması sırasında Boğaziçi Köprüsü'nde ilk vurulanlardan biri olan Ayvalıoğlu, “Köprüye gelen ambulansa arkadaşlarım tarafından bindirildim. Hainler ambulansa bile ateş açtı.” dedi.

Darbe kalkışması sırasında açılan ateş sonucu Boğaziçi Köprüsü'nde yaralanan 22 yaşındaki Tayyip Ayvalıoğlu, olay gecesi yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

Üsküdar Altunizade'de oturan Ayvalıoğlu, kalkışmadan evde televizyon izlediği sırada haberdâr olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “Sokağa çıkın, demokrasinize ve geleceğinize sahip çıkın.” çağrısı üzerine Kısıklı'ya gittiğini söyledi.

Burada buluştuğu arkadaşları ve vatandaşlarla Boğaziçi Köprüsü'ne yürüdüklerini ifade eden Ayvalıoğlu, köprüye ilk gidenler arasında bulunduğuna dikkat çekti. Köprüde darbecilerin halka hem ön hem de arka taraftan yaylım ateşi açtığını dile getiren Ayvalıoğlu, açılan ateş sonucu kalçasından yaralanıp, kanlar içinde yere yığıldığını aktardı.

“Köprüye ‘Allahu Ekber’ Diyerek İlk Giden Gruptuk”

Ayvalıoğlu, “Köprüye ‘Allahu Ekber’ diyerek ilk giden gruptuk. Tam gişelerin orada, ilk vurulan da benim. Hainler pusu kurmuşlar ve arkadan ateş ettiler. G3 mermisi, kalçadan girip, kasıktan çıktı. Üzerimize ateş açtıklarında ilk anda birkaç kişi daha vuruldu. Köprüye gelen ambulansa arkadaşlarım tarafından bindirildim. Hainler ambulansa bile ateş açtı.” diye konuştu.

İlk olarak Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildiğini aktaran Ayvalıoğlu, ilk müdahaleden sonra Koşuyolu'ndaki Özel Medipol Hastanesi'ne sevk edildiğini belirtti. Mesane ve bağırsağından ameliyat olduğunu ifade eden Ayvalıoğlu, sağlığına kavuşmak için bir ameliyatı daha kaldığını söyledi.

“Darbeyi Allah’ın İzniyle Püskürttük”

Darbecilere direnirken hiç korkmadığını anlatan Ayvalıoğlu, “Allah içimizdeki korkuyu aldı. Çanakkale ruhu vardı. Hainler ateş açtıkça ‘Allahu Ekber’ nidalarıyla önlerine doğru gidiyorduk. Allah bir daha böyle bir olay yaşatmasın. Korkusuzca gitmeseydik darbeyi de püskürtemezdik. Allah'ın izniyle püskürttük. Allah bize nasip etti gaziliği. Vatanımıza ve milletimize hayırlı bir evlat olmak istiyorum.” dedi.

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Ailecek Seviyoruz”

Ayvalıoğlu, isminin de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çok sevdikleri için Tayyip konulduğunu dile getirerek, “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ailecek seviyoruz. Her zaman yanındayız. Allah Cumhurbaşkanı’mızla yürümeyi nasip etsin.” ifadelerini kullandı.

Nişantaşı Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya Bölümü'nü burslu kazandığını kaydeden Ayvalıoğlu, sağlığına kavuştuktan sonra okuluna devam edeceğini sözlerine ekledi.

15 Temmuz Darbe Girişimi Haberleri

Yargıtay'dan "25 Aralık darbeye teşebbüs" davasında kısmen onama ve bozma kararı
Ülke genelindeki camilerde sela okundu
15 Temmuz darbesinin maliyeti milyarlarca doları buldu
15 Temmuz Darbe Davaları Platformu, darbe davalarıyla ilgili istatistikleri paylaştı
15 Temmuz darbe girişimi sırasında Sultanbeyli'deki olaylarla ilişkin davada karar açıklandı