Hah Şunu Bileydiniz!

28 Şubat darbesine giden yolun kapılarını ardına kadar açan başörtüsü zulmü konusunda CHP’den ilk kez en üst perdeden öz eleştiri geldi.

Dünya Avşarlar Derneği´nin 4’üncü kuruluş yıl dönümü kutlamalarına katılmak üzere CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gece gittiği Adana’da açıklamalarda bulundu. Türkiye’de düzenin İslami değerlerle savaşım tarihinin en karanlık dönemlerinden biri olan 28 Şubat darbesine giden sürecin kapılarını açan başörtüsü meselesi konusunda CHP ilk kez hem de en üst perdeden öz eleştiri yaptı.

Dünya Avşarlar Derneği’nin programında konuşan Kılıçdaroğlu CHP’nin Türkiye’de çok kusuru ve kabahati olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Bizim de çok kabahatimiz, kusurumuz var. Var yani, gerçeği konuşalım.  Bir başörtüsü meselesini Türkiye Cumhuriyeti’nin en temel meselesi haline getirdik. Sana ne kardeşim ya, kadın ister başörtüsü takar, ister takmaz.

O kız çocuğumuz üniversiteye gidiyor mu, okuyor mu, imkanını sağlıyor muyuz? Derdin o olmalı. Çocuklarımız okumalı, bilimi öğrenmeli ve hayatı sorgulamalı. ‘Neden Türkiye bu haldedir?’ demeli. Klasik siyasi anlayışın dışına çıkmamız lazım. Bunları aşmak zorundayız.”

Gündem Haberleri

Kemalistler iyice azıttı: 6 yaşındaki çocuğa sözlü tacizde bulundu
Filistin'e destek veren sporcuya 'şampiyonluğunu alırız' tehdidi
İşgal çetesi kabinesinde 'Refah' çatlağı
İşgal basını: Netanyahu, UCM'nin çıkarabileceği tutuklama emri konusunda "çok gergin"
Netanyahu "barış anlaşması imzalanmasını" engelliyor