Hafter'in Tuzakladığı Patlayıcılar 39 Can Aldı

​​​​​​​Halife Hafter milislerinin kaçmadan önce yerleştirilir ve mayınlar haziran ayının başından bu yana 39 yaşında hayatına mal oldu.

Libya Mayın ve Savaş Kalıntılarını Temizleme Merkezi tarafından yapılan basın açıklamasında, Hafter milislerinin özellikle başkent Trablus’un güney semtlerine tuzakladığı patlayıcılar ve mayınların infilak etmesinden 110 kişinin etkilendiği kaydedildi.

Bugüne kadar 39 kişinin hayatını kaybettiği 71 kişinin de yaralandığı belirtilen açıklamada, hayatını kaybedenler arasında sivillerin de bulunduğu aktarıldı.

TSK da devreye girdi

Hafter milislerinin çıktıkları bölgelerin temizlenmesi hedefiyle Türk Silahlı Kuvvetleri de devreye girdi.

Milli Savunma Bakanlığının Twitter hesabından 13 Haziran’da yapılan açıklamada, "TSK bomba imha uzmanları ve METİ timleri tarafından darbeci Hafter güçlerince döşenmiş tuzaklı patlayıcılar ve mayın sistemlerinin temizlenmesi ve hayatın normale döndürülmesi çalışmalarına başlandı." ifadelerine yer verilmişti.

AA

Libya Haberleri

Muammer Kaddafi'nin büyük oğlu Seyfülislam Kaddafi öldürüldü
Libya heyetini taşıyan uçağın karakutusu hasar görmüş
Libya'da 3 günlük yas ilan edildi
Libya Başbakanı Dibeybe'den taziye mesajı
Kaddafi’nin 10 yıldır tutuklu olan oğlu serbest bırakıldı