Hafter Güçleri Trablus Yakınlarındaki Üç Bölgeyi Ele Geçirdi

Libya'nın doğusundaki askeri güçlerin lideri General Halife Hafter'e bağlı güçler, başkent Trablus'un güneyindeki üç önemli bölgeyi ele geçirdi.

Hafter güçlerine ait resmi Facebook hesabından yapılan yazlı açıklamada, Trablus'un güneyindeki stratejik öneme haiz Kasr bin Gaşir, Vadi er-Rabi' ve Suk el-Hamis bölgelerinin ele geçirildiği belirtildi.

Söz konusu bölgeler, Trablus'un merkezine yaklaşık 27 ila 40 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Uluslararası Trablus Havalimanı çevresinde şiddetli çatışmalar

Öte yandan Kasr bin Gaşir Belediye Başkanı Muhammed Accac, Libya'daki "Ahrar" televizyonuna yaptığı açıklamada, bölgeye yakın bir mesafede bulunan ve 2014'ten bu yana hava trafiğine kapalı tutulan Uluslararası Trablus Havalimanı çevresinde şiddetli çatışmalar yaşandığını söyledi.

Libya'nın doğusundaki askeri güçlerin lideri General Halife Hafter, dün yayımladığı ses kaydında, Trablus'u ele geçirmek için saldırı başlattıklarını açıklamıştı.

 

Libya Haberleri

Libya'nın doğusu ve batısının bir araya geldiği "4+4 küçük masa" toplantısının ikincisi Tunus’ta yapıldı
Libya'da silahlı grupların çatışması nedeniyle Zaviye Petrol Rafinerisinde çalışmalar durduruldu
Libya’nın doğu açıklarında zor durumdaki 404 düzensiz göçmen kurtarıldı
Libya'da bölünmeyi bir başarı olarak kutlamak
Libya askeri heyetini taşırken düşen uçağın şirketinin faaliyetleri durduruldu