Haaretz: İsrail, hapishanelerindeki Filistinli esirleri aç bırakıyor

​​​​​​​İsrail'in Haaretz gazetesi, İsrail hapishanelerindeki Filistinli esirlerin "açlık" çektiğini ve İsrail mahkemesinin kararının aksine çok az miktarda yiyecek alabildiklerini belirtti.

Gazetenin cezaevlerindeki esirlerin ifadelerine dayandırdığı haberinde, İsrail'deki Yüksek Mahkeme'nin esirlerin sağlıklarını koruyabilmeleri için devletin yeterli gıda sağlaması gerektiği kararına karşın yaklaşık 3 aydır durumda bir değişikliğin olmadığı kaydedildi.

Haberde, İsrail Sivil Haklar Derneği ve Gisha örgütünün cezaevi ziyaretlerinde "açlık" durumunu tespit ettiği, Yüksek Mahkeme'ye başvuruda bulunduğu aktarıldı. Söz konusu örgütlerin, mahkemenin kararını uygulamayan Cezaevleri Hizmetleri Komiseri Kobi Yaakobi'nin tutuklanması ya da para cezasına çarptırılmasını istediği ifade edildi.

Haberde, farklı cezaevlerinde 53 esiri ziyaret eden bir avukatın "Esirlerin tamamı aldıkları yiyeceklerin yetersiz ve kalitesiz olduğunu belirtti. Mahkumlar, açlıktan ölmek üzere olduklarını ve sürekli yemek hayalleri kurduklarını söyledi." açıklamasına da yer verildi.

Esirlerin tamamının, hapse atılmalarından bu yana yiyecek yetersizliğinden etkilendiği, bazı esirlerin yarı yarıya hatta daha fazla kilo verdiği belirtildi.

Filistin Haberleri

İşgalciler, Batı Şeria'da çiftçilere ve yabancı aktivistlere saldırdı
1000 gündür süren soykırım Gazze’de belediye hizmetlerini çöküşün eşiğine getirdi
Gazze'deki çocuklar 1000 gündür hayatta kalma savaşı veriyor
1000 gündür süren soykırımda 265 gazeteci soykırımı belgelemenin bedelini canıyla ödedi
Eski BM Raportörü Lynk, Batılı güçlerin Gazze'deki soykırımı durdurmamayı tercih ettiğini söyledi