Gülen'in Varank'a Açtığı "Haşhaşi" Davasına Ret

“FETÖ/PDY” soruşturmaları ve davalarının “bir numaralı sanığı” Gülen'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Varank'a, “haşhaşi” ifadesi nedeniyle açtığı manevî tazminat davası reddedildi.

“Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması” (FETÖ/PDY) soruşturmaları ve davalarında hakkında yakalama kararı çıkarılan “bir numaralı sanık” Fetullah Gülen'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Mustafa Varank'a, “haşhaşi” ifadesi nedeniyle açtığı manevî tazminat davası reddedildi.

Ankara 7. Asliye Hukuk Mahkemesi’ndeki duruşmaya Varank'ın avukatı Tuğba Sağlam Eker ile Gülen'in avukatı Talha Aksoy katıldı.

Aksoy, Anayasa Mahkemesi’nin “masumiyet hakkının ihlali”ni, “kişilik haklarına saldırı” olarak değerlendirdiğini ileri sürerek, davanın kabûlüne karar verilmesini talep etti.

Eker ise müvekkilinin Twitter hesabından yaptığı paylaşımların “belirli bir kişiye, gruba veya cemaate yönelik” sarf edilmediğini belirterek, genel tanımlama yapıldığını söyledi.

Gülen'in benzer bir konuda Anayasa Mahkemesi’ne yaptığı bireysel başvurunun reddedildiğini anımsatan Eker, müvekkilinin dava konusu ifadesinin “davacının şahsına yönelik” olmadığını, bu nedenle davanın reddini istedi.

Hâkim Leyla Kundakçı, davanın reddine karar verdi.

Dava Konusu

Fetullah Gülen, avukatları aracılığıyla, Mustafa Varank'ın, 13 Temmuz 2014'teki Twitter hesabından “Haşhaşi: İradesini ipotek ettiği hoca müsveddesinin öğretileri dışında, dürüst, ahlaklı, namuslu ve dindar olunamayacağını düşünen fanatik.” paylaşımı nedeniyle 20 bin liralık manevî tazminat davası açmıştı.

Davanın başvuru dilekçesinde, Varank'ın paylaşımında “Gülen'in kişilik haklarına saldırı”da bulunduğu iddia edilmişti.

AA

Haber Haberleri

Sinan Ateş cinayetine karışan kuryeden ‘görev tamam’ pozu
Türkiyeli üniversitelerden ABD'deki öğrencilere Gazze desteği
Siyonist işgale ve ABD’nin suç ortaklığına karşı direnen üniversitelerle dayanışma çağrısı!
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri Fikri Doğan oldu
AK Parti'li Kanat, İsrail'i kınamayan yetkililerin konuşma meşruiyetlerini kaybettiğini vurguladı