Guantanamo'daki son Afgan esir takasıyla serbest kalıyor

Guantanamo'da tutulan son Afgan olan Muhammed Rahim Afgani'nin ABD ile varılan bir esir takası anlaşması neticesinde serbest kalacağı bildirildi.

Afganistan İslam Emirliği ile ABD arasında uzun süredir esir takası için yürütülen görüşmelerin sonuç verdiği ifade edildi. Bu kapsamda, Guantanamo'da tutulan son Afgan olan Muhammed Rahim Afgani'nin serbest kalması bekleniyor.

Joe Biden yönetimi döneminden bu yana devam eden esir takası görüşmeleri son haftalarda hız kazanmış, ABD'li heyetler Afganistan'ı ziyaret etmişti.

Takas kapsamında Afganistan'da tutuklu bulunan ABD vatandaşı Amir Amiri serbest bırakılırken, 2008 yılından bu yana Guantanamo'da tutulan Muhammed Rahim Afgani'nin de serbest kalacağı ifade edildi. Afgani'nin serbest kaldıktan sonra ülkesine dönmesi bekleniyor.

Amerikan istihbarat teşkilatı CIA'in özel tutukluları arasında gösterilen Afgani'nin serbest bırakılması, ABD yönetimi ve CIA tarafından şiddetle reddediliyordu.

Afganistan Haberleri

Delaver: Afganistan 47 yıl sonra güvenlik ve birliğe İslam Emirliği ile kavuştu
Afganistan İslam Emirliği lideri: "Şeriatı uygulayın, adaleti sağlayın"
Afganistan'da geri dönen göçmenler için yeni yardım dönemi başladı
Pakistan ordusu bir kez daha Afganistan'da sivil katliamı yaptı
BM: Afganistan'da yaklaşık 21,9 milyon kişi yardıma ihtiyaç duyuyor