Grup Yürüyüş'e dijital müzik ambargosu

Daha önce YouTube hesabı gerekçe gösterilmeden kapatılan Grup Yürüyüş'ün şimdi de dijital müzik marketlerdeki eserleri kaldırıldı

HAKSÖZ-HABER

Geçtiğimiz yıllarda hiç bir sorun ve şikayet olmaksızın önceden haber vermeden YouTube hesabı kapatılan Grup Yürüyüş'ün şimdi de tüm müzik marketlerdeki eserleri bilgi verilmeksizin kaldırıldı.

Sorunu dinleyicilerinin ikazlarıyla öğrendiğini belirten Grup Yürüyüş, çalıştığı Dijital Müzik Dağıtım adlı firmanın bu konuda hiç bir haber vermeden üyeliklerini sonlandırıp tüm eserlerini tüm marketlerden kaldırdığını ve mevcut telif hakkı ödemelerini de iptal ettiğini söyledi.

Spotify tarafından uyduruk bir şekilde sahte dinleme iddiası geldiğini ifade eden Grup Yürüyüş, bu ve benzeri yöntemlere hiç bir şekilde tevessül edilmediğinin altını çizerken, sadece tek bir marketten şikayet gelirken dağıtım firmasının tüm müzik marketlerden eserlerini çekmesinin anlamsız olduğunu bildirdi.

Dinleyicilerinin desteğini bekleyen Grup Yürüyüş Spotify ile görüşmelerin sürdüğünü ve ayrıca mücadelenin gerekirse hukuki yollarla süreceğinin altını çizdi.

Haber Haberleri

Bakanlar Fidan ve Güler ile MİT Başkanı Kalın Suriye'ye ziyarette bulundu
Stadyumlarda slogan gerilimi: Leyla Zana üzerinden ırkçı-provokatörlük
Kocaeli'de keşif ve gözetleme amaçlı kullanılan İHA bulundu
İBB’nin Fidanlık projesinde mescid sansürü: Halk tepkili
Gain Medya'ya kayyum atandı