Grup Yürüyüş'e dijital müzik ambargosu

Daha önce YouTube hesabı gerekçe gösterilmeden kapatılan Grup Yürüyüş'ün şimdi de dijital müzik marketlerdeki eserleri kaldırıldı

HAKSÖZ-HABER

Geçtiğimiz yıllarda hiç bir sorun ve şikayet olmaksızın önceden haber vermeden YouTube hesabı kapatılan Grup Yürüyüş'ün şimdi de tüm müzik marketlerdeki eserleri bilgi verilmeksizin kaldırıldı.

Sorunu dinleyicilerinin ikazlarıyla öğrendiğini belirten Grup Yürüyüş, çalıştığı Dijital Müzik Dağıtım adlı firmanın bu konuda hiç bir haber vermeden üyeliklerini sonlandırıp tüm eserlerini tüm marketlerden kaldırdığını ve mevcut telif hakkı ödemelerini de iptal ettiğini söyledi.

Spotify tarafından uyduruk bir şekilde sahte dinleme iddiası geldiğini ifade eden Grup Yürüyüş, bu ve benzeri yöntemlere hiç bir şekilde tevessül edilmediğinin altını çizerken, sadece tek bir marketten şikayet gelirken dağıtım firmasının tüm müzik marketlerden eserlerini çekmesinin anlamsız olduğunu bildirdi.

Dinleyicilerinin desteğini bekleyen Grup Yürüyüş Spotify ile görüşmelerin sürdüğünü ve ayrıca mücadelenin gerekirse hukuki yollarla süreceğinin altını çizdi.

Haber Haberleri

Manavgat Belediyesine yönelik soruşturmada 3 kişi tutuklandı
Kocaeli'deki fabrika yangınında ölen ve yaralanan 13 çalışandan yalnızca biri sigortalı çıktı
“(Özel) Bir cellat görmek istiyorsa aynaya, CHP’nin geçmişine baksın”
Galata Kulesi'ne savaşlarda engelli kalan çocuklar ve sivillerin videosu yansıtıldı
BAE adına casusluk yapan 3 kişi gözaltına alındı