Gezi Parkı'ndaki DİSK Üyelerine Müdahale

1 Mayıs İşçi Bayramını Taksim'de kutlamak için Gezi Parkı'nda basın açıklaması yapmak isteyen DİSK üyelerine polis tarafından müdahale edildi.

1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak isteyen DİSK üyeleri Gezi Parkı'nda açıklama yapmak için bir araya geldi. Polisin, basın açıklamasını Gezi Parkı'nda değil de Fransız Konsolosluğu önünde yapılması önerisine DİSK üyeleri önce itiraz etti. İkinci görüşmenin ardınan DİSK Başkanı Kani Beko basın açıklamasını Fransız Konsolosluğu önünde yapmayı kabul etse de beraberindeki sendika üyeleri buna itiraz edip Gezi Parkı'na doğru yürümeye başladı. Polis, bunun üzerine Gezi Parkı merdivenleri önünde barikat kurum DİSK üyelerinin girmesine engel olmaya çalıştı. Ellerindeki bayrak sopalarıyla polise karşı koyan üyelere gazlı müdahalede bulunan polis ardından TOMA'ları da devreye soktu. Sendika başkanları dahil 10 kişi polis tarafından gözaltına alındı.

CHP'nin 1 Mayıs gerginliği başladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin gelerek eylemcilere destek verdi. Tekin, "İşçilerin 1 Mayıs'ı kutlamalarına izin vermeyecek kadar ileriye giden bir dikdatörle karşı karşıyayız" dedi.

(Yeni Şafak)

Haber Haberleri

Fidan: “PKK inşallah Irak’ta Suriye’den ders çıkartır da oradaki geçiş daha kolay olur”
Türkiye'nin nüfusu 86 milyon 92 bin 168 oldu
Türkiye’de yakalan Mossad ajanlarının Tunus'taki suikastta izleri çıktı
MLKP’ye yönelik operasyonda tutuklu sayısı 77'ye çıktı
Bayrampaşa Belediyesine yönelik soruşturmada, Hasan Mutlu'nun bazı işler karşılığında rüşvet aldığı iddiası