Genelkurmay Hayır Dese Ne Olacak Ki?!

Milli Savunma Bakanı, bedelli askerlikle ilgili Genelkurmay’dan görüş alınıp alınmadığı sorusuna cevap verdi.

TBMM Genel Kurulu’nda önceki gece kabul edilen bedelli askerlik yasası tartışmalarında konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Genelkurmay’dan görüş alınıp alınmadığı” sorusuna “Genelkurmay evet dese ne olacak, hayır dese ne olacak” dedi.

Kurul’da konuşan MHP Milletvekili Enver Erdem, yasadan parası olanın yararlanacağını, olmayanın ise yararlanamayacağını söylerken, CHP Milletvekili Hasan Ören ise hâkim kararıyla yaşı büyütülenlerin bu haktan yararlanamadığını belirtti.

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, vicdani ret yasasının da çıkmasını istedi.

Bakan Yılmaz, şunları söyledi: “Genelkurmay evet dese ne olacak, hayır dese ne olacak? Son söz milletvekiline, TBMM’ye ait değil midir? Genelkurmay Başkanı, ‘bununla ilgili son nihaî kararı TBMM verecektir, bizim hassasiyetlerimiz bellidir’ dedi.”

CHP AYM'ye Gidebilir!

Bu arada, TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen, bedelli yasasının iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yapıp yapmayacakları sorusuna “Düşünüyoruz, inceliyoruz. Kesin bir şey söyleyemem. Tabii burada eşitlik ilkesini ağır bir ihlal var’’ yanıtını verdi.

Haber Haberleri

Sinan Ateş cinayetine karışan kuryeden ‘görev tamam’ pozu
Türkiyeli üniversitelerden ABD'deki öğrencilere Gazze desteği
Siyonist işgale ve ABD’nin suç ortaklığına karşı direnen üniversitelerle dayanışma çağrısı!
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri Fikri Doğan oldu
AK Parti'li Kanat, İsrail'i kınamayan yetkililerin konuşma meşruiyetlerini kaybettiğini vurguladı