Genç Birikim dergisinin Nisan 2026 (286.) sayısı çıktı

Yirmi beşinci yayın döneminin içerisinde olan ve gündemdeki gelişmeleri İslamî bakış açısıyla değerlendiren Genç Birikim dergisinin Nisan 2026 (286.) sayısı çıktı.

Bu sayıda, araştırmacı yazar Ali Kaçar, "ABD-İsrail Savaşı ve Petro-Dolar Hâkimiyeti" başlıklı yazısında; ABD ve Siyonist İsrail’in İran’a saldırısının gerçek nedenlerini ortaya çıkarmış.

Bu ay, dosya konusu, “Günlük Hayatı İşgal Eden Düşman: Malayani/Boş İşler” olarak belirlenmiş. Dosyaya; Emrah Doğru, "Boş İşlerle Uğraşmak: Ömrün Sessiz İsrafı"; Erdal Tuğrul, "Gelecekten Gelen Haberler"; Kanarya Banu Dağ, "Vakti Yiyen Kurt - Sessiz İstila"; Kemal Ünlütaş, "Bugün Harcadığın, Yarın Bulamayacağın Ömründür"; Rüstem Ayılmazdır, "Malayanilik Dini"; Rüveyde Bera Pala, "Gerçek Sermayeyi Görebilmek"; Sümeyye Demirci, "Sermayesi Eriyen Adam" ve Taşkın Önel, "Ahilikten Adiliğe" başlıklı yazılarıyla katkıda bulunmuşlar.

Ayrıca Ahmet Zeki İzgöer’in “Osmanlıcada Noktasız Yazı Yazmak Mümkün Mü?”, Fatih Pala’nın “Ezgi ve Marşlarla Yağmurun İzini Sürerken”, Psk. İmren Büyüköz’ün “Psikoloji ve Kur’an Işığında Stres Yönetimi Üzerine Bütüncül Bir Yaklaşım” ve Yusuf Emre Adlim’in “Cahiliye: Tarihsel Bir Gerçeklik ve Modern Bir Tehdit” başlıklı yazıları; Taşkın Önel’in “Sen Geldin Başıma” isimli şiiri; Dr. İsmail Ceylan’ın “Şuursuz Saldırı” başlığını taşıyan çevirisi de dergide yer almış.

www.gencbirikim.net 

gencbirikimdergisi@gmail.com 

Kültür Sanat Haberleri

"571 Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed (sas)" filminden yeni fragman yayınlandı
Altınoluk Dergisinin Nisan 2026 sayısı çıktı
Umran dergisinin Nisan 2026 sayısı çıktı
Genç Birikim dergisinin Mart 2026 sayısı çıktı
"Hind Receb” filminin yönetmeni, etkileyici bir konuşma ile Berlin ödülünü reddetti