Gazze’deki soykırım savaşında tescil edilen şehit sayısı 63.025’i buldu

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, yaptığı açıklamada, son 24 saat içinde hastanelere 59 şehidin ulaştığını, bunlardan ikisinin enkaz altından çıkarıldığını, ayrıca 224 yaralının getirildiğini bildirdi.

Bakanlık, hâlen enkaz altında ve sokaklarda ulaşılmayı bekleyen birçok kurban bulunduğunu, ancak ambulans ve sivil savunma ekiplerinin onlara ulaşmaktan aciz kaldığını vurguladı.

Bakanlığın Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan açıklamasına göre, 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail saldırılarında şehit sayısı 63.025’e, yaralı sayısı ise 159.490’a yükseldi.

İşgal hükümetinin ateşkesi bozduğu 18 Mart 2025’ten bugüne kadar ise 11.178 şehit ve 47.449 yaralı kaydedildi.

Açıklamada, yardım noktalarının hedef alınması sonucu şehit olanların sayısının 2.203’e, yaralıların sayısının ise 16.228’in üzerine çıktığı belirtildi. Sadece son 24 saatte bu noktalardan 23 şehit ve 182 yaralı hastanelere ulaştırıldı.

Bakanlık ayrıca, gıda, ilaç ve sağlık tesislerini çalıştırmak için gerekli yakıtın girişinin hâlen engellenmesi nedeniyle, hastanelerde her gün çoğunluğu çocuklardan oluşan yeni can kayıplarının yaşandığını ve bu ölümlerin açlık ve yetersiz beslenmeden kaynaklandığını bildirdi.

Filistin Haberleri

Hamas: İsrail ateşkesi ihlal ediyor, Refah kapısı açılmalı
Gazzeli 3 esir İsrail işkencesi altında can verdi
Gazze'de 42 bin kişi hayat boyu bakıma muhtaç
Biz ölmedik burdayız! Gazze'de 54 çift için toplu düğün gerçekleştirildi
Katil İsrail, iki yıl boyunca Gazze ve Batı Şeria'da 316 arkeolojik ve tarihi alanı hedef aldı