Gazze'deki Protestolarda 52 Filistinli Şehit Oldu

​​​​​​​ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararını Gazze sınırında protesto eden Filistinlilere Siyonist İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 52 Filistinli şehit oldu, 2771 Filistinli de yaralandı.

ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasını ve Siyonist İsrail'in kuruluş yıl dönümü olan Nekbe'nin (Büyük Felaket) 70. yılını protesto etmek için Gazzeliler Siyonist İsrail sınırında günler öncesinden çadırlar kurdu.

Bu sabah başlayan ve yarın da sürecek "milyonluk yürüyüş" adında kapsamlı gösteriler düzenleyen Filistinliler, Siyonist İsrail'in sert müdahalesiyle karşılaştı.

Siyonist İsrail askerleri, ABD'nin Kudüs'te büyükelçilik açmasını protesto etmek için abluka altındaki Gazze sınırında düzenlenen gösterilere katılan 52 Filistinliyi şehit etti.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Han Yunus kentinin İsrail sınırı yakınlarında düzenlenen gösterilerde 21 yaşındaki Enes Hamdan Kıdeyh ile Gazze'nin kuzeyindeki Cibaliye bölgesi sınırındaki gösterilerde 29 yaşındaki Musab Yusuf Ebu Leyla isimli iki Filistinlinin İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu şehit edildiği belirtildi.

Filistin Haberleri

Yahudiler sokaklarda hükümetten ateşkes anlaşmasını imzalamasını talep etti
Hamas: Saldırganlık devam ederse ateşkes olmayacak
BM: Gazze'ye insani yardım sokamıyoruz
Netanyahu'nun Refah saldırı bahanesi: İsrailli esirler
Gazze'de öldürülen BM çalışanı sayısı 188'e yükseldi