Gazze'de enkazdan 280 Filistinlinin naaşı çıkarıldı

Gazze Sivil Savunma Sözcüsü Mahmud Basal, ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana 280 cenazeye ulaştıklarını açıkladı.

Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğü Sözcüsü Mahmud Basal, yaptığı yazılı açıklamada, ateşkesin yürürlüğe girmesinin ardından enkaz altında kalan Filistinli cenazelerin çıkarılmasına yönelik çalışmaların son durumunu paylaştı.

Basal, savunma ekiplerinin çok zor şartlarda çalışmasına rağmen şu ana kadar 280 naaşı enkaz altından çıkardıklarını kaydetti.

10 bin şehit cenazesi hala enkaz altında

Basalİsrail'in iki yıl süren saldırılarından kalan enkaz altında tahmini 10 bin cenazenin hala olduğunu belirterek, uluslararası toplum ve insani kurumların bu naaşların çıkarılması için gerçek anlamda bir adım atmadığını ifade etti.

Sivil savunma ekiplerinin görevlerini yerine getirebilmeleri için gelişmiş ve büyük ekipmanlara ihtiyaç duyduklarını vurgulayan Basal, kurtarma operasyonları için gerekli acil ihtiyaçların listesini tüm uluslararası kuruluşlara sunduklarını dile getirdi.

Uluslararası topluma çifte standart eleştirisi

Basal, sivil savunma ekiplerinin çalışabilmesi için uluslararası düzeyde acil siyasi bir karar gerektiğini aktardı ve uygulanan çifte standardı sert bir dille eleştirdi:

"Uluslararası toplum, İsrailli esirlerin cesetlerinin çıkarılmasına büyük ihtimam gösterirken enkaz altında kalan binlerce Filistinlinin acısını görmezden geliyor. Yaklaşık 10 bin Filistinlinin naaşları iki yıldır enkaz altında yatıyor ve Kızılhaç'ın müdahalesini bekliyor."

Filistin Haberleri

Hamas: İsrail ateşkesi ihlal ediyor, Refah kapısı açılmalı
Gazzeli 3 esir İsrail işkencesi altında can verdi
Gazze'de 42 bin kişi hayat boyu bakıma muhtaç
Biz ölmedik burdayız! Gazze'de 54 çift için toplu düğün gerçekleştirildi
Katil İsrail, iki yıl boyunca Gazze ve Batı Şeria'da 316 arkeolojik ve tarihi alanı hedef aldı