Gazze'de açlıktan can verenlerin sayısı 93'ü çocuk 180'e yükseldi

Gazze Şeridi'nde İsrail ablukası nedeniyle açlıktan can verenlerin sayısının 180'e yükseldiği bildirildi.

Gazze Şeridi'nde İsrail'in uyguladığı abluka sebebiyle açlıktan ölümler sürüyor.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte bölgede 5 kişinin daha açlıktan can verdiğini duyurdu.

Son ölümlerle birlikte, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi genelinde açlıktan can verenlerin  sayısı 93'ü çocuk olmak üzere 180'e yükseldi.

Söz konusu rakamlar hastanelere ulaşan kişileri yansıtıyor. Evlerinde mahsur kalan ve açlık sebebiyle can veren kişilere dair net rakamlar ise bilinmiyor.

Ablukanın devam ettiği bölgede yardımların ihtiyacı karşılamaya yetmediği ve açlıktan ölümlerin her geçen gün artmasından endişe edildiği uyarıları yapılıyor.

Bakanlık verilerine göre şu anda yetersiz beslenme sebebiyle açlıktan ölümün eşiğinde olan yaklaşık 30 bin kişi bulunuyor. 5 yaşın altındaki 260 bin çocuk yetersiz besleniyor.

Yetersiz beslenme ve açlık, özellikle bebeklerin ve çocukların vücutlarına geri dönülmesi mümkün olmayan zararlar veriyor.

Açlık sebebiyle vücudu zarar gören ve tedavi altına alınan siviller özel bakıma gereksinim duyuyor. İsrail ablukası sebebiyle bu bakım mümkün olmadığı için birçok sivil yaşamını yitiriyor.

Kaynak: Mepa News

Filistin Haberleri

BM Genel Kurulu, UNRWA'nın görev süresini 3 yıl daha uzattı
BM: İşgal altındaki Batı Şeria'da bu yıl günde ortalama 5 saldırı gerçekleştirildi
"Ebu Şebab’ın ölümü İsrail'le işbirliği yapan herkes için kaçınılmaz bir akıbeti"
Cuma namazını Selahaddin Camii’nin enkazında kıldılar!
Mervan Bergusi'nin hayatından endişe ediliyor!