Gazze Tünellerinde Kaza: 6 Şehit

Hamas’a bağlı 5 İzzeddin el-Kassam mücahidi ve bir sivil tünellerde yapılan çalışmada gerçekleşen kazada hayatını kaybetti.

Siyonist işgal güçlerinin muhtemel saldırılarına karşı ön çalışma ve savunma siperi olarak hazırlanan tünellerden birinde yürütülen çalışmalarda meydana gelen kazada Hamas'ın askeri kanadı durumundaki İzzeddin Kassam Birlikleri'ne mensup 5 mücahit ile bir sivil hayatını kaybetti.

Kazanın Gazze'nin doğusunda işgal saldırılarına karşı siper olarak hazırlanan tünellerden birinde düzenleme çalışmalarının yürütülmesi esnasında meydana geldiği bildirildi. 5’i de İzzeddin Kassam Birlikleri'ne mensup şehitlerin kimlikleri ve yaşları da şu şekilde verildi:

Şucaiyye mahallesindeki Islah Camisi'nden Selman Nuaym el-Harazin (25), aynı mahalledeki Bisiso Camisi'nden Ahmed Halil Iyad (23), yine aynı mahallede Tarık ibnu Ziyad Camisi'nden İbrahim Salih el-Arkan (24), Selam Camisi'nden Raid Kâmil Merşud (22), Ahmed Yasin Camisi'nden Halil İsmail el-Garabilmi (23).

Haklarında yapılan açıklamada şehit olanların hepsinin de işgal güçleri tarafından gerçekleştirilmesi muhtemel herhangi bir saldırı ihtimaline karşı yürütülen ön hazırlık ve tedbir çalışmalarında yoğun bir çalışma içinde oldukları ve bu çalışmalar esnasında karşılaştıkları bir kazada hayatlarını kaybettikleri ifade edildi.

Olay hakkında açıklama yapan Sağlık Bakanlığı sözcüsü olayda sivil personelden bir kişinin de tünelde havasız kalarak hayatını kaybettiğini ancak henüz kimliğinin tespit edilemediğini bildirdi.

 

Filistin Haberleri

Siyonist katiller, Gazze’deki evleri patlayıcılarla tuzaklıyor
Siyonistler, UCM’nin “gizli tutuklama kararı” çıkarmasından endişe ediyor
İşgal güçleri Refah'ta sivillerin yaşadığı evi vurdu
Filistin Esirler Cemiyeti: İsrail hapishanelerinden serbest bırakılanların çoğu sağlık sorunu yaşıyor
Gazze halkı kirli suları içmek zorunda kalıyor