“Gazete Manşetlerini Gönderip ‘Uygun mudur’ Diye Soruyorlardı”

Gazeteci Kemal Öztürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başbakanlığı dönemindeki danışmanlık görevinin bilinmeyenlerini Çağlar Cilara’ya anlattı.

Bir dönem başbakanlıkta basın danışmanlığı yapan, daha sonra Anadolu Ajansı’nın genel müdürlüğü görevine gelen Kemal Öztürk, söz konusu dönemlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Gazeteci Çağlar Cilara’nın YouTube kanalına konuk olan Öztürk, 2007-2011 arası, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a danışmanlık yaptığını belirtti.

Öztürk, "Ama şunu söyleyeyim: Bugün çok bağımsız ve çok özgür gazetecilik yaptığını söyleyen arkadaşlarımız, o zamanlar gazete yönetiyorlardı. Ve ben istemeden, ertesi günün gazete manşetlerini bana gönderiyorlardı. “Uygun mudur" diye soruyordu ve öyle yayınlıyordu" dedi.

Söz konusu gazetecilerin bugün aktif ve muhalif olduğunu söyleyen Öztürk, isimleri ifşa etmeyeceğini belirterek "Meydan okuyanlar, çok yüksek perdeden etik mesajlar verenlerin şeceresini iyi biliyorum" diye konuştu.  (T24)

Medya Haberleri

Barış, medyanın savaş alanı haline geldiğinde
İsrail'in 'liberal' araştırmacı gazeteciliğinin bir saçmalığa dönüşmesi
RTÜK, yapay zeka tabanlı denetim sistemi "VİA+"yı hayata geçiriyor
Akit Tv muhabirleri CHP'liler tarafından saldırıya uğradı
Batı medyasının İran'a yönelik haberleştirme taktiklerinde Soğuk Savaş döneminden kalma yöntemler