Füze Yüklü Rus Gemisi Suriye-Tartusta

Rusya'nın Kırım'da bulunan Sivastopol deniz üssünden 1 Nisan'da yola çıkan Smetlivıy savaş gemisi Suriye'nin Tartus limanına ulaştı.

Rusya, halkını katleden Suriye rejimini desteklemeye devam ediyor.

Rus askeri kaynakları, güdümlü füzelerin bulunduğu savaş gemisinin limanda mayıs ayı boyunca kalacağını söyledi.

Rusya, sıcak denizlerdeki tek askeri üssü Tartus limanına savaş gemilerinin ziyaretlerini son dönemde yoğunlaştırdı. Şubat ayında Rusya'nın tek uçak gemisi Amiral Kuznetsov ve diğer savaş gemileri Tartus limanına gitmişti.

Bu arada Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'e yönelik "ültimatomlar ve tehditler" içermediği müddetçe Suriye konusundaki bir BM Güvenlik Konseyi teklifini destekleyebileceklerini söyledi. Lavrov, Rusya'nın, BM ve Arap Birliği'nin Suriye temsilcisi Kofi Annan'ın planını destekleyecek bir Güvenlik Konseyi belgesi lehinde oy kullanabileceklerini kaydetti.

Suriye Haberleri

Ekin Yayın Grubu Şam Kitap Fuarı'nda
Şam devlet televizyonunda ilk kez Kürtçe yayın yapıldı
Rus heyeti Şam'da Suriyeli yetkililerle Rusya'nın Suriye'deki askeri varlığını görüştü
Esed rejiminin cezaevlerinde 96500 kişi katledilmiş
Haseke’de Suriye ordusu kontrolü devralıyor