Fransız Mahkemesi Hz. İsa'yla İlgili Afişi Yasaklamış

Charlie Hebdo'nun Peygamberimize hakaret içeren karikatürleri ifade özgürlüğü kapsamında değerlendiren Fransız mahkemesinin, 2005 yılında Hazreti İsa ile ilgili bir reklam afişini yasaklattığı ortaya çıktı.

Fransa'da Charlie Hebdo isimli derginin Peygamberimiz Hazreti Muhammed (s)’e hakaret içeren karikatürlerini ifade özgürlüğü kapsamında değerlendiren Fransız mahkemesinin, Hazreti İsa'yla alakalı bir resim tablosuna atıfla yapılan bir afişi yasakladığı ortaya çıktı.

Dünya Bülteni’nde yer alan habere göre Fransız mahkemesi 2005 yılında bir tekstil firmasının kullandığı afişlerin üç gün içerisinde toplatılmasına hükmetmiş. Afişte, Leonardo Da Vinci'nin 'Mesih’in Son Akşam Yemeği' isimli tablosundan esinlenen bir görüntü kullanılmıştı. 

Fransa'daki Katolik Kilisesi'nin şikayetini ele alan mahkeme, afişi "insanların en içteki inançlarına gereksiz ve saldırgan bir hareket" olarak değerlendirmiş ve afişin toplatılmasına karar vermişti. İtalya yönetimi de, Milan kentine asılması planlanan afişin asılmasını yasaklamıştı. 

Hazreti İsa Aleyhisselam'ı saygısız şekilde resmeden afişi yasaklayan Fransız mahkemesi, Peygamberimize açıkça hakaret eden Charlie Hebdo'ya, ifade özgürlüğü gerekçesiyle dokunmamıştı. 

 

Haber Haberleri

Sinan Ateş cinayetine karışan kuryeden ‘görev tamam’ pozu
Türkiyeli üniversitelerden ABD'deki öğrencilere Gazze desteği
Siyonist işgale ve ABD’nin suç ortaklığına karşı direnen üniversitelerle dayanışma çağrısı!
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri Fikri Doğan oldu
AK Parti'li Kanat, İsrail'i kınamayan yetkililerin konuşma meşruiyetlerini kaybettiğini vurguladı