Fransa'da İsrail Karşıtı Göstericilere Hapis

Başkent Paris’in banliyösü Sarcelles’de düzenlenen İsrail karşıtı izinsiz gösteride çıkan olaylarda gözaltına alınan 4 kişi, çıkarıldıkları mahkemece hapis cezasına çarptırıldı.

Sarcelles’de düzenlenen gösteride çıkan olaylarda gözaltına alınan 4 kişi, hakim karşısına çıktı.

Yaşları 21 ile 28 arasında değişen sanıklardan üçü, 4 ayı tecilli 10 ay hapis cezasına, diğeri ise ise 3 ayı tecilli 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, sanıkları, "güvenlik görevlilerine karşı koymak ve yasak silah taşımak iddiasıyla" mahkum etti.

Yaşları küçük olduğu belirlenen 2  sanığın ise adli denetim altında tutulmak koşuluyla serbest bırakılmasına ve eylül ayında mahkemeye sevk edilmesine karar verildi.

Banliyöde düzenlenen gösteride 4 araç ateşe verilirken, çok sayıda aracın camları kırılmıştı. Yaklaşık yüz civarında göstericinin katıldığı eylemde, bazı çöp bidonları ateşe verilmiş ve telefon kulübeleri tahrip edilmişti. 14 polisin yaralandığı olaylar sonucunda 38 kişi gözaltına alınmıştı.

Haber Haberleri

Manavgat Belediyesine yönelik soruşturmada 3 kişi tutuklandı
Kocaeli'deki fabrika yangınında ölen ve yaralanan 13 çalışandan yalnızca biri sigortalı çıktı
“(Özel) Bir cellat görmek istiyorsa aynaya, CHP’nin geçmişine baksın”
Galata Kulesi'ne savaşlarda engelli kalan çocuklar ve sivillerin videosu yansıtıldı
BAE adına casusluk yapan 3 kişi gözaltına alındı