Fransa'da İslamofobik Saldırılarda Artış

Fransa İslamofobi ile Mücadele Derneği (CCIF) 7 Ocak-7 Şubat 2015'te 153 İslamofobik saldırı kaydedildiğini duyurdu.

Fransa İslamofobi ile Mücadele Derneği (CCIF), 7 Ocak-7 Şubat 2015'te 153 islamofobik saldırı kaydedildiğini duyurdu.

Merkezi Paris'te bulunan CCIF'nin basın toplantısında, Fransa'da 2014'te ve Charlie Hebdo saldırısından sonra 7 Ocak-7 Şubat arasındaki islamofobik saldırılarla ilgili bilgi verildi.

Raporda, 2014'te önceki yıla göre yüzde 10 artışla 764 İslam karşıtı saldırının kaydedildiği vurgulandı.

Geçen yılki 764 saldırının 22'si bireylere fiziksel, 586'sı ayırımcılık, 25'i de dini mekanlara ve kurumlara saldırı olarak rapor edildi.

İslamofobik saldırıların ilk sıradaki kurbanı yine kadınlar oldu. Geçen yıl saldırıya uğrayanların yüzde 81,5'i kadın, yüzde 18,5'i ise erkekti.

Rapora göre, 7 Ocak-7 Şubat'ta 153 İslam karşıtı saldırı kaydedildi ve bu, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 70 artış anlamına geliyor. 

İslamofobinin Fransa'da daima var olduğuna işaret edilen raporda, Charlie Hebdo'dan sonra saldırıların daha açık ve daha vahşi olduğu vurgulandı.

Raporda, okullarda Müslüman öğrencilerin baskı altında olduğuna dikkati çekilirken, terörü övmek suçlamasıyla 12 yaşından küçük iki çocuğun polis tarafından sorgulandığı, 6 yaşındaki bir Müslüman öğrencinin de öğretmeni tarafından bir piyeste, Kouachi kardeşlerden birini canlandırması yönünde baskı gördüğü de paylaşıldı.

Haber Haberleri

Fidan: “PKK inşallah Irak’ta Suriye’den ders çıkartır da oradaki geçiş daha kolay olur”
Türkiye'nin nüfusu 86 milyon 92 bin 168 oldu
Türkiye’de yakalan Mossad ajanlarının Tunus'taki suikastta izleri çıktı
MLKP’ye yönelik operasyonda tutuklu sayısı 77'ye çıktı
Bayrampaşa Belediyesine yönelik soruşturmada, Hasan Mutlu'nun bazı işler karşılığında rüşvet aldığı iddiası