Fransa'da Hızlı Tren Raydan Çıktı: 7 Kişi Hayatını Kaybetti

Fransa'nın doğusundaki Strasbourg yakınlarındaki Eckwersheim kasabası civarında hızlı trenin raydan çıkması sonucu 7 kişi hayatını kaybetti.

Valilikten yapılan yeni açıklamada, test sürüşü gerçekleştirilen trenin “aşırı hız” nedeniyle raydan çıkarak, bir kanala düştüğü, yaralıların helikopterlerle civardaki hastanelere taşındığı belirtildi.

Açıklamada kesin yaralı sayısı hakkında bilgi verilemezken, yerel basın en az 11 kişinin hastanede tedavi altında olduğunu bildirdi.

Valilik açıklamasında, hayatını kaybedenlerin tamamının tren personeli olduğu ve kaza ile ilgili bir saldırı şüphesi bulunmadığı aktarıldı.

Test sürüşü gerçekleştirilen trende toplam 49 teknisyen bulunuyordu. Raydan çıkan trenin bulunduğu yeni demir yolu hattının, 2016 yılı ilkbahar aylarında hizmete girmesi bekleniyordu.

AA

Haber Haberleri

Manavgat Belediyesine yönelik soruşturmada 3 kişi tutuklandı
Kocaeli'deki fabrika yangınında ölen ve yaralanan 13 çalışandan yalnızca biri sigortalı çıktı
“(Özel) Bir cellat görmek istiyorsa aynaya, CHP’nin geçmişine baksın”
Galata Kulesi'ne savaşlarda engelli kalan çocuklar ve sivillerin videosu yansıtıldı
BAE adına casusluk yapan 3 kişi gözaltına alındı