Fransa 40 İmamı Sınır Dışı Etti

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, son 3 yılda 40 yabancı imamın sınır dışı edildiğini açıkladı.

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Fransız Europe 1 radyosuna, Lyon yakınlarında bir gaz fabrikasına yapılan saldırı sonrasında kamuoyundaki tartışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.  

İçişleri Bakanı, ülkede 2012 yılından bu yana 40 imamın "nefret söyleminde bulundukları" iddiasıyla sınır dışı edildiğini ve sınır dışıların büyük bir kısmının önceki Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy döneminde yaşandığını bildirdi.

Bu yıl itibarıyla önlerinde 22 dosyanın bulunduğunu belirten Cazeneuve, dosyaların değerlendirilmesi neticesinde bu yabancı imamların da sınır dışı edilebileceğini kaydetti.

AA

Haber Haberleri

Nedim Avcı kardeşimiz vefat etti
Erzurum, Van, Ağrı ve Muş'ta kar nedeniyle eğitime bir gün ara verildi
Adalet Bakanlığına Akın Gürlek, İçişleri Bakanlığına Mustafa Çiftçi atandı
Fidan: “PKK inşallah Irak’ta Suriye’den ders çıkartır da oradaki geçiş daha kolay olur”
Türkiye'nin nüfusu 86 milyon 92 bin 168 oldu