Foça'da Mültecileri Taşıyan Tekne Battı: 5 Kişi Hayatını Kaybetti!

Ege Denizi'nde mültecileri taşıyan teknenin batması sonucu ilk belirlemelere göre 5 kişi yaşamını yitirdi

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İzmir’in Foça ilçesi Aslanburnu mevkisinde Yunanistan adalarına gitmek için denize açılan mültecilerin içerisinde bulunduğu tekne, 13 mil açıkta su alarak batmaya başladı.

Balıkçıların ihbarı üzerine olay yerine gelen Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, bölgede arama kurtarma çalışması başlattı.

Şu ana kadar 5 kişinin cesedine ulaşan ekipler, çocuk ve kadınların da aralarında olduğu 28 kişiyi denizden sağ kurtardı.

Sahilde bekleyen 112 Acil Servis ekibinin ilk müdahalesini yaptığı mülteciler, hastaneye sevk edildi.

Ekipler, mültecilerin verdiği bilgi doğrultusunda teknede bulunduğu belirtilen diğer 27 kişiye ulaşmak için havadan ve denizden arama kurtarma çalışmalarını sürdürülüyor.

AA

Haber Haberleri

Hakan Fidan, Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye'ye taziyede bulundu
Bakan Fidan, Hamas Şura Meclisi Başkanı Derviş ve beraberindeki heyetle görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, IKBY Başbakanı Mesrur Barzani'yi kabul etti
Dışişleri Bakanı Fidan, IKBY Başbakanı Barzani ile İstanbul'da görüştü
Bloomberg: Türkiye, Ege ve Akdeniz’deki deniz yetki alanlarını yasayla ilan etmeye hazırlanıyor