Fırat: CHPde Yeni İstifalar Gelebilir

CHP'den istifasını 24 Ocak'ta duyuran Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, istifasına ilişkin soruları yanıtladı.

AK Parti'ye katılacağına yönelik iddiaları, ''Öyle bir şey yok'' diye yalanlayan Fırat, bu söylemleri ''dedikodu'' olarak nitelendirdi. Fırat, siyasete bağımsız milletvekili olarak devam edeceğini ifade etti.

Kendisinin ardından Mardin'in Ömerli Belediye Başkanı Yılmaz Altındağ'ın da istifa ettiğinin anımsatılarak, başka istifaların gündeme gelip gelmeyeceğine ilişkin soru üzerine Fırat, Altındağ ile henüz görüşmediğini ancak aynı duyarlılığı gösterip istifa ettiğini düşündüğünü söyledi.

 

CHP'de İstifalar Devam Eder

Fırat, ''Eğer CHP içinde, bu benim istifama neden olan olaylar ve söylemler devam ederse, duyarlı istifaların gelebileceğini düşünüyorum'' dedi.

Hayal kırıklığı yaşayıp yaşamadığına ilişkin soruya ise Fırat, ''Hayal kırıklığı değil. Tam tersine mutluyum. Mutluluğumun nedeni Türkiye'de artık bir gerçeğin tartışılma ortamı yaratıldı. Bu yüzden tam tersine doğru yaptığım kanaatindeyim. Bunlar artık konuşulmalı, parti içinde de bulanıklık vardı, bu da netleşmeli'' karşılığını verdi.

 

CHP'nin Söylemleri İşçi Partisi ile Örtüşüyor

CHP'den bir grubun İşçi Partisi'ne katılacağına yönelik haberlerin sorulmasına karşılık ise Fırat, bu söylemlerin, İşçi Partisi söylemleriyle örtüştüğünü savundu. (trt)

Haber Haberleri

Fidan: “PKK inşallah Irak’ta Suriye’den ders çıkartır da oradaki geçiş daha kolay olur”
Türkiye'nin nüfusu 86 milyon 92 bin 168 oldu
Türkiye’de yakalan Mossad ajanlarının Tunus'taki suikastta izleri çıktı
MLKP’ye yönelik operasyonda tutuklu sayısı 77'ye çıktı
Bayrampaşa Belediyesine yönelik soruşturmada, Hasan Mutlu'nun bazı işler karşılığında rüşvet aldığı iddiası