"Filo İsrail İşgalini Dünyaya Duyurmada Başarılı Oldu"

Hamas Sözcüsü Ebu Zuhri, "Gazze'ye Özgürlük Filosu"nun, İsrail işgali ile ablukasını dünya kamuoyuna duyurma mesajında başarılı olduğunu söyledi.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri yaptığı yazılı açıklamada, Siyonist donanmasının, Gazze ablukasını delmeyi hedefleyen 3. Özgürlük Filosu'na müdahalesinin, uluslararası kanunlara aykırı olduğunu belirtti.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve uluslararası topluma, Siyonistlerin ihlallerine karşı "Suskunluklarını bozma" çağrısı yapan Ebu Zuhri, şunları kaydetti:

"Gazze ablukasını delmek için yola çıkan teknenin engellenmesi, İsrail'in Gazze'ye yönelik uyguladığı abluka konusundaki ısrarını ve kayıtsızlığını ortaya koyuyor. 3. Özgürlük Filosu, müdahaleye rağmen, İsrail işgalini ve abluka suçunu dünya kamuoyuna duyurma mesajında başarılı oldu."

İşgal ordusundan, Gazze ablukasını delmeyi hedefleyen 3. Özgürlük Filosu'ndan bir tekneye uluslararası sularda müdahale edildiği bildirilmişti.

AA

Filistin Haberleri

El-Meccd, bir kışkırtma hareketini daha boşa çıkardı
Hamas'tan uyarı: Gazze için acil müdahaleye ihtiyaç var
UNICEF: Gazze'de ateşkes sürecinde 260'tan fazla çocuk öldürüldü
Gazze’de öğrencilerin öğrenim hayatları askıya alınmış durumda
Gazze’de kimlik belgesi olmayan insanlar hayatta kalmak için mücadele ediyor