"Filistinliler Açık Hava Hapishanesinde Yaşıyor"

BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu, Filistinlilerin, gıda güvencesizliği nedeniyle sağlıksız bir yaşama mahkum edildiğini ve tarımla uğraşmalarının engellendiğini açıkladı.

BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA), Filistinlilerin, gıda güvencesizliği nedeniyle sağlıksız bir yaşama mahkum edildiğini, tarımla uğraşmalarının engellendiği ve çocuklarda obezite sorunu oluştuğunu açıkladı.

UNWRA Batı Şeria Sağlık Programı Başkanı Umaiyeh Khammash, Cenevre'de açıklamada, Filistin'de insanların genelde ekmek, patates ve şeker gibi besinler tükettiği için obezite sorunu yaşadığını, meyve, sebze ve et tüketiminin ise düşük olduğunu ifade etti.

Filistin'de meyve ile sebze üretiminin çok düşük olduğu, İsrail'in baskısı altında olan Filistinlilerin açık hava hapishanesinde yaşadığını, tarımsal üretim yapamadıklarını ve daha ucuz ve erişimi kolay olduğu için insanların ekmek ve patates gibi besinler tükettiğinin altını çizen Khammash, "Filistin'de gıda güvencesizliği nedeniyle çocuklarda obezite sorunu var" dedi. 

AA

Filistin Haberleri

Ebu Ubeyde'den çetelere: Akıbetleri ölüm ve yok oluştur
Gazze'de kullanılan yasaklı silahlar binlerce cenazeyi yok etti
Bilgi ve Erdem Vakfı ile Özgür-Der'den Gazze'ye un yardımı
Katil İsrail ateşkese rağmen Gazze'de 9 kişiyi katletti
Meşal silahsızlanmayı reddederken, Gazze'de ateşkes altında cinayetler devam ediyor