"Filistinli Mahkumlar İdam Edilsin"

İşgal yönetiminin Dışişleri Bakanı Liberman, ölüm cezasını savunarak, "Çünkü Filistinli mahkumlar gelecekteki bir mahkum takasında serbest kalacaklarından emin ve hapiste yatarken üniversite okuyabiliyor" dedi.

Siyonist Avigdor Liberman, Sderot kentini ziyareti esnasında Gazze sınırındaki bir tepede yaptığı konuşmada, Filistinli mahkumların "serbest bırakılmasını" eleştirerek, "Bizim asıl sorunumuz teröristleri serbest bırakmamız ve Hamas'ın kökünü kazıma emri vermememizdir" dedi.

"Hamas problemini çözmeden İran hakkında konuşamayız" diyen Liberman, idam cezasını savunarak, "(Filistinli mahkumlar) Çünkü gelecekteki bir mahkum takasında serbest kalacaklarından eminler ve hapiste yatarken üniversite okuyabiliyorlar. Bu esnada ailelerine de Filistin Yönetimi tarafından ödeme yapılıyor" iddiasında bulundu.

Ürdün'ün, IŞİD'in pilotlarını yakarak öldürmesi üzerine düzenlediği operasyonu öven Liberman, "Bu olayı sona erdirmek istiyorsa İsrail'in de yapması gereken bu" şeklinde konuştu.

Liberman, Binyamin Netanyahu’yu, İran’ın nükleer faaliyetleri konusunda sadece konuşmakla eleştirmiş, “Vuracaksan vur, konuşma” ifadesini kullanmıştı.

Siyonist İsrail'de 17 Mart'ta yapılacak parlamento seçimlerine Liberman, kendi kurduğu Evimiz İsrail Partisi'nin lideri olarak giriyor. 

Filistin Haberleri

Kassam mücahitleri işgal kuvvetlerini havan toplarıyla imha etti
Ticaret Bakanlığı Türkiye'nin İsrail ile tüm ticari operasyonları durdurduğunu duyurdu
Heniyye: Hamas'tan bir heyet Gazze'de ateşkes görüşmelerini tamamlamak için Mısır'a gidecek
Gazze'deki sağlık çalışanlarından ABD ve Avrupa'daki öğrencilere teşekkür gösterisi
İşgalci İsrail, 500 Filistinlinin naaşını alıkoymaya devam ediyor