Filistinli Çocukların Ömür Boyu Hapsi İçin Yasa Tasarısı

İsrail Adalet Bakanı Ayelet Shaked, 27 Mart Pazar günü 14 yaşından küçük Filistinli çocukların ömür boyu hapsine imkân tanıyan bir yasa tasarısını işgal rejimi parlamentosuna sunacak.

Bakan Shaked'in Knesset'e bağlı Yasama İşleri Komisyonu'na sunacağı yasa tasarısı, Filistinli çocuğun 14 yaşına kadar kapalı bir ıslahevinde tutulmasını ve daha sonra yargıç onayıyla geri kalan cezasını tamamlamak üzere cezaevine nakledilmesini öngörüyor.

Yasa tasarısının Kudüs İntifadası sırasında ortaya çıkan bir olguya çözümü hedeflediğini öne süren Shaked, Filistinli çocukların Yahudileri öldürmeye çalıştığını ve geçici yasanın üç yıl süreyle uygulanacağını iddia etti.

İsrailli bakan, "14 yaşından küçük çocukların terör eylemlerine karıştığı birçok olay gördük. Dolayısıyla bu yasa tasarısını Knesset'e sunmayı uygun gördüm" dedi.

FİEM

Filistin Haberleri

Gazze'deki duruma ilişkin 8 ülkenin dışişleri bakanlarından ortak açıklama
BM Genel Kurulu, UNRWA'nın görev süresini 3 yıl daha uzattı
BM: İşgal altındaki Batı Şeria'da bu yıl günde ortalama 5 saldırı gerçekleştirildi
"Ebu Şebab’ın ölümü İsrail'le işbirliği yapan herkes için kaçınılmaz bir akıbet"
Cuma namazını Selahaddin Camii’nin enkazında kıldılar!