Filistin İslami Cihad Hareketi Yerel Seçime Katılmayacak

Filistin İslami Cihad Hareketi, ekim ayında yapılması planlanan yerel seçimlere katılmayacağını açıkladı.

Hareketten yapılan yazılı açıklamada, “Önemli olmasına rağmen belediye seçimleri, gittikçe derinleşen mevcut Filistin ulusal çıkmazından çıkmak için uygun ve istenilen araç değil.” ifadelerine yer verildi.

Ayrılık, Gazze Şeridi’ne uygulanan abluka, ihtilalin Kudüs ve Batı Şeria’da izlediği politikalar ve işlediği ihlaller ve belediyelerin sunduğu her hizmeti tahakkümü altına almasından ibaret olan mevcut şartların, halka hizmet etmek ve ihtiyaçlarını gidermek için bu seçimlere öncelik tanımadığı dile getirilen açıklamada, çabaları birleştirmek, birliği sağlamak ve İsrail planlarına karşı gelmek için çalışma çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, seçimlerin gerçekleşmesi için çağrı yapılması, “İsrail’e karşı mücadeleyi ve iç meselelerini idare etmek için Filistin ulusal projesini yeniden inşa etmekten kaçmak” olarak değerlendirildi.

Hareket, daha önce yapılan hiçbir seçime katılmamıştı.

AA

Filistin Haberleri

Şehid Abdullah Neccar ve Şehid Nidal Süleyman’ın yeni görüntüleri yayınladı
"Bizi Abbas değil, Gazze’nin mücahidleri temsil ediyor!"
AB, Filistin topraklarını gasbeden siyonistlere yönelik yaptırım konusunda anlaşma sağladı
Siyonist rejimin Kudüs’te aldığı yıkım kararları onlarca ailenin geçim kaynağını tehdit ediyor
"Evin altında şehit varken nasıl uyuyayım?"