Fidan ve Diğer MİTçiler Neden İfadeye Çağrıldı?

MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile eski MİT Müsteşarı Emre Taner ve Yardımcısı Afet Güneş’in KCK soruşturması kapsamında ifadeye çağrılmasına neden olan belgeler...

BUGÜN gazetesinde yer alan haber metni ve belgeler:

MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski Müsteşar Taner ve yardımcısı Güneş’in KCK soruşturması kapsamında ifadeye çağırılmasına neden olan soruşturmada dehşet veren iddialar yer aldı. Buna göre KCK, MİT gözetiminde kuruldu. Bazı eylem talimatları MİT tarafından PKKlılara ulaştırıldı. Hedef önce Kürdistan sonra Öcalan’a özgürlük.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile eski Müsteşar Emre Taner ve Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş’in KCK soruşturması kapsamında ifadeye çağırılmasına neden olan şok detaylar gün yüzüne çıktı. Üç MİT yöneticisiyle ilgili gelişmenin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 13 Ocak 2012’de yapılan KCK soruşturmasıyla başladığı öğrenildi. PKK/KCK örgütünün Önderlik Komitesi’ne yönelik yapılan operasyonda 21 kişi gözaltına alınırken soruşturma kapsamında 39 kurumve kuruluşta arama yapıldı. BDP Diyarbakır İl Başkanlığı’ndaki aramalarda MİT heyetiyle kırmızı bültenle aranan terör örgütü yöneticileri arasında yapılan ve Oslo görüşmelerini tamamlayıcı nitelikteki toplantılara ait 12 adet ses kaydı ile Öcalan’ın KCK Yürütme Konseyi Başkanlığı’na yazdığı 6’sı el yazısı olmak üzere 19 doküman bulundu. Delillerin içeriği MİT heyeti hakkında suç şüphesinin doğmasına neden oldu.

BDP binasındaki dokümanlara göre MİT heyeti istihbarat toplama ve bilgi edinme görevinin dışında örgütün yönetilmesine aracılık etti ve örgütün yönetilmesine olanak sağladı. Silahlı faaliyet yürütmesi en baştan beri öngörülen KCK yapılanması MİT heyetinin gözetiminde tamamlandı. MİT’in PKK ile yaptığı görüşmelerde terör örgütüne verdiği taahhütler çerçevesinde KCK yapılanmasının tamamlanması için zaman kazanılmasını sağladığı da anlaşıldı. MİT gerek doğrudan temaslarında gerekse örgüt içindeki ajanları aracılığıyla elde ettiği saldırı ve eylem talimatlarının önlenmesi ve engellenmesine yönelik harekete geçmedi. Hatta eylem talimatlarını yerine getirecek olan Kandil ve kırsal kadrolara iletilmesine aracı oldu. İstihbarat toplama vazifesi aşılarak devletin bütünlüğü ve Anayasal düzene karşı anlaşma noktasına varıldı. Yine şok dokümanlarda yeni Anayasada Özerk Kürdistan’a imkan tanınması,Öcalan’ın önce ev hapsine ardından özgürlüğüne kavuşması, PKK’nın özerk Kürdistan’da polis gücü olarak kullanılması, Birleşmiş Milletler veya NATO’nun bölgeye müdahalesini de içeren mutabakat metinlerine ulaşıldı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’ndan MİT’e tam destek

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ifadeye çağrılan MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski Müsteşar Emre Taner ve eski Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş’e sahip çıktı. Davutoğlu, Fidan ve ekibinin gerek dış istihbarat gerekse diğer çalışmaları açısından görevlerinin hakkını veren, son derece başarılı bir ekip olduğunu bildirdi. NTV’de konuyla ilgili soruları cevaplayan Davutoğlu, şunları kaydetti: “Fidan ve ekibi dış istihbarat bağlamında, günbegün beraber çalıştığım, görevlerini hakkıyla yapan, verilen talimatlar doğrultusunda son derece etkin, başarılı bir şekilde görevleri yerine getiren bir ekiptir. Bu ekibe destek vermemiz önemli, çünkü küresel rol oynayan, küresel iddia taşıyan, bölgesel anlamda bu kadar çetin mücadele sathından geçtiğimiz bir süreçte, istihbarat teşkilatımızın faaliyetinin yürütülmesi devletimizin bekası açısından önem taşıyor.”

ABDULLAH ÖCALAN'ın mektubu:

Haber Haberleri

Sinan Ateş cinayetine karışan kuryeden ‘görev tamam’ pozu
Türkiyeli üniversitelerden ABD'deki öğrencilere Gazze desteği
Siyonist işgale ve ABD’nin suç ortaklığına karşı direnen üniversitelerle dayanışma çağrısı!
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri Fikri Doğan oldu
AK Parti'li Kanat, İsrail'i kınamayan yetkililerin konuşma meşruiyetlerini kaybettiğini vurguladı