Fetih Ordusu Halep Kuşatmasını Kırdı

Halep kuşatmasının kırıldığına dâir haberlerin doğrulandığı bildirildi.

Suriyeli direnişçiler, Beşşar Esed rejiminin ablukası altındaki bölgelere ulaşmak için Halep'in güneyinde başlatılan operasyonun yedinci gününde kent üzerindeki kuşatmayı kırdı.

Fetih Ordusu'nun çatışmalarda Ramuse kavşağını, fırını ve petrol istasyonunun denetimini sağladığını aktaran kaynaklar, direnişçilerin 7 günde rejim saflarında savaşan aralarında İran, Irak ve Hizbullah milislerinin de bulunduğu 150 kişiyi öldürdüğünü kaydetti.

Rejimle mücadele eden direniş gruplarından Ceyşu'l-İslâm ve Ahraru'ş-Şam da Halep üzerindeki rejim kuşatmasının kırıldığı haberlerini doğruladı.

Direnişçiler, dün Ramuse bölgesinde stratejik öneme sahip Topçu Okulu, Silahlandırma Külliyesi ile Beyanat Külliyesi’nin kontrolünü ele geçirmişti.

 

Suriye Haberleri

Halep'te, Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Konferansı düzenlendi
Esed rejiminin cani bir katili daha yakalandı
Suriye Cumhurbaşkanı Şara: Biz çatışma değil sadece Lübnan’daki kardeşlerimiz için iyilik isteriz
Şam Kalp Hastanesi'nde ilk 5 ayda binlerce hasta şifa buldu
Yermuk Kampı Rusya, İran ve Esed rejiminin katliamlarının sembollerinden biri olmayı sürdürüyor