Fethullah Gülen İçin Bir Kırmızı Bülten Başvurusu Daha

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması” (FETÖ/PDY) operasyonunun bir numaralı şüphelisi Fetullah Gülen hakkında kırmızı bülten çıkarılması için Adalet Bakanlığı’na başvurdu.

“Örgüt”ün yönlendirmesi ve talimatları doğrultusunda, “İzmir Askerî Casusluk Davası”nın soruşturma sürecinde, taraflı ve kasıtlı usûlsüzlükler yaptıkları, şüphelilerin kamuoyunda itibarsızlaştırılarak devlet bürokrasisinden ve TSK'dan tasfiyesini amaçladıkları yönündeki iddialar üzerine başlatılan soruşturmada, hakkında yakalama kararı çıkarılan “örgüt”ün lideri Fetullah Gülen için, uluslararası düzeyde arama ve tutuklandığında iade talebi anlamına gelen “kırmızı bülten” çıkarılması konusunda Adalet Bakanlığı’na müracaat edildi.

Gülen hakkında daha önce de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca yürütülen 3 soruşturmada benzer talepte bulunulmuştu.

AA

Haber Haberleri

İstanbul Havalimanı günlük 1502 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu
Eskişehir merkezli yasa dışı bahis operasyonunda yakalanan 15 şüpheli tutuklandı
Van Saray Belediye Başkanı Acar hakkında soruşturma izni verildi
Emniyet Teşkilatı ve basına yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi
PKK’nın silahları tamamen bırakması için yasal çerçevenin oluşması gerekiyor