Fazıl Say’a Dine Hakaretten 10 Ay Hapis

Piyanist Fazıl Say, dini değerlere hakaretten 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, cezayı erteledi.

“Beyaz Türk”lerin piyanisti Fazıl Say, bir sosyal paylaşım sitesindeki ifadeleri nedeniyle 'dini değerleri aşağılamak' suçundan yargılandığı davada 10 hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, cezayı erteledi.

İstanbul 19. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık Fazıl Say katılmadı. Şikayetçilerle taraf avukatlarının katıldığı duruşmada mahkeme, son savunmaları aldıktan sonra karar için ara verdi. Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, suçun işlendiğine karar verdi. Suçun işleniş şekli, sanığın kastı, suç işlemedeki ısrarı, suçun işlendiği zaman ve yeri, sanığın güttüğü amacı dikkate alan mahkeme önce 8 ay cezaya hükmetti. Suçun yayın yoluyla işlenmesi nedeniyle yarı oranında artırarak bir yıla çıkaran mahkeme, sanığın duruşmadaki davranışları nedeniyle cezayı 10 aya indirdi. Say'ın sabıkasız olmasını göz önünde bulunduran mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Fazıl Say hakkında, 'halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak' suçlamasıyla 9 aydan 1,5 yıla kadar hapis talebiyle dava açılmıştı.

 

Haber Haberleri

Manavgat Belediyesine yönelik soruşturmada 3 kişi tutuklandı
Kocaeli'deki fabrika yangınında ölen ve yaralanan 13 çalışandan yalnızca biri sigortalı çıktı
“(Özel) Bir cellat görmek istiyorsa aynaya, CHP’nin geçmişine baksın”
Galata Kulesi'ne savaşlarda engelli kalan çocuklar ve sivillerin videosu yansıtıldı
BAE adına casusluk yapan 3 kişi gözaltına alındı